bergstrand_jan_pan
Niklas Wikegård skulle vara med om att starta KHL-lag och bygga arena vid Arlanda. Foto: Daniel Iskander

Hockeyarena och KHL-lag vid Arlanda – Förbjud vänstersvängar

Det var få som skojade till det på 1:a april, några som ändå gjorde det var sigtunabon Niklas Wikegård som uppgavs vara med i en KHL-satsning och Moderaterna som ville förbjuda vänstersvängar i kommunen.

centrum_artikel

Som ni säkert förstod var Beach i Sigtuna ett aprilskämt från märsta.nu. Andra lokala aktörer i aprilskämt var Niklas Wikegård som uppgavs vara general manager för KHL-laget Shvedskiy Lzhi med en nubyggd hockeyarena vid Arlanda flygplats. Bakom det aprilskämtet låg sajten Hockeybladet.nu
– Det är ett krav från KHL att vi ska ha hemmaarenan så nära en stor flygplats, samtidigt kommer det att gynna min hemkommun Sigtuna, sa Niklas Wikegård.

I övrigt kryllade det inte av lokala skämt, Moderaterna tjuvstartade 1:a april med att skicka pressmeddelande redan 31:a mars om att förbjuda vänstersvängar i Sigtuna kommun. Enligt ”skämtet” skulle man lägga en motion om att Stadsbyggnadskontoret i uppdrag att planera om hela trafiksystemet så att trafkanterna ska slippa vänstersvängar.
– Socialdemokraterna har styrt kommunen i femton år. Under den perioden har vi fått uppleva alldeles för många vänstersvängar. Det har inte varit bra för kommunen och vi måste nu ta till krafttag för styra kommunen rätt igen. Vi bedömer att det är fullt möjligt att planera trafiken så att alla vänstersvängar förbjuds och endast högersvängar tillåts. Vi kommer därför lägga ett sådant uppdrag till trafikförvaltningen genom en motion i fullmäktige, sa Holst i pressmeddelandet.

Känner du till fler lokala skämt? Kontakta redaktionen.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
2020_helsida
mod_helsida
centrum_helsida2020

Världsberömd inom ljuddesign kommer till Märsta

Kulturnyheter Sounddesignern Eric Thorsell är nästa talare i Sigtuna World Voice i Kulturlänken: - Trots sin fantastiska meritlista gör Eric Thorsell mycket få offentliga framträdanden. Det är med stor glädje vi välkomnar honom till föreläsningsserien Sigtuna World Voice på Kulturlänken i Märsta den 25 november, säger Krister Persson, VD för Sigtuna Scen & Teater.

handbollsskola

Sigtuna får Romsk läsambassad

Kulturnyheter Sigtuna kommuns bibliotek har utsetts till romsk läsambassad: – Jag drömmer om bibliotek där minoriteten romer syns, hörs och känner sig trygga, säger läsambassadören Bagir Kwiek.

SVT kommer till Märsta

Kulturnyheter SVT kommer starta en redaktion i Märsta med start 2022: - SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv, säger SVT:s VD Hanna Stjärne

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
nrh
swedol_outsider
connys
bergstrand_out_jan
moderat_outsider