moderat_sommar
Foto: Sigtuna Museum/Anna Toräng

Historiska sigtunakvinnor uppmärksammas

På Internationella kvinnodagen kommer kvinnor från kommunen att hyllas.

centrum_artikel

På söndag är det Internationella kvinnodagen, i samband med det kommer kvinnor som verkat i kommunen att hyllas i samband med en utställning på Sigtuna Museum.

De som hyllas är Nanna Lindgren, amatörfotograf som levde mellan 1873-1925, Harriet Hjorth, författare som levde mellan 1908-1977, Ola Palme, 1888-1982, levde tillsammans med sin make, arkeologen och historikern Olof Palme och sitt första barn i Sigtuna (Ej att förväxla med politikern och förre statsministern).

Slutligen visar utställningen även Ingegerd Olofsdotter som haft en betydande roll inom både svenska och ryska kristendomens historia under medeltiden samt Johanna Lundström, godtköpshandlare som verkade i kommunen. Lundströmska gården hörde till Johanna och hennes man Carl August.

brobygget_helsida_valsta

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

sommar_sigtuna2020

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

brobygget_midgard_helsida
speedy_helsida
marina_helsida
spedition_sigtuna
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

2020_helsida
kaa_sigtuna_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

defacto_helsida
swedol_outsider
studeravidare_outsider
marina_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
nrh
brobygget_outsider_valsta
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
kaa_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider