moderaterna_sep2020
Foto: Sigtuna Museum/Anna Toräng

Historiska sigtunakvinnor uppmärksammas

På Internationella kvinnodagen kommer kvinnor från kommunen att hyllas.

På söndag är det Internationella kvinnodagen, i samband med det kommer kvinnor som verkat i kommunen att hyllas i samband med en utställning på Sigtuna Museum.

De som hyllas är Nanna Lindgren, amatörfotograf som levde mellan 1873-1925, Harriet Hjorth, författare som levde mellan 1908-1977, Ola Palme, 1888-1982, levde tillsammans med sin make, arkeologen och historikern Olof Palme och sitt första barn i Sigtuna (Ej att förväxla med politikern och förre statsministern).

Slutligen visar utställningen även Ingegerd Olofsdotter som haft en betydande roll inom både svenska och ryska kristendomens historia under medeltiden samt Johanna Lundström, godtköpshandlare som verkade i kommunen. Lundströmska gården hörde till Johanna och hennes man Carl August.

2020_helsida
festspec_host2020_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
boisigtuna
kcbygg_aug_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

nrh
kcbygg_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
festspec_host2020_outsider