centrum_panorama2020
Foto: Sigtuna Museum/Anna Toräng

Historiska sigtunakvinnor uppmärksammas

På Internationella kvinnodagen kommer kvinnor från kommunen att hyllas.

På söndag är det Internationella kvinnodagen, i samband med det kommer kvinnor som verkat i kommunen att hyllas i samband med en utställning på Sigtuna Museum.

De som hyllas är Nanna Lindgren, amatörfotograf som levde mellan 1873-1925, Harriet Hjorth, författare som levde mellan 1908-1977, Ola Palme, 1888-1982, levde tillsammans med sin make, arkeologen och historikern Olof Palme och sitt första barn i Sigtuna (Ej att förväxla med politikern och förre statsministern).

Slutligen visar utställningen även Ingegerd Olofsdotter som haft en betydande roll inom både svenska och ryska kristendomens historia under medeltiden samt Johanna Lundström, godtköpshandlare som verkade i kommunen. Lundströmska gården hörde till Johanna och hennes man Carl August.

2020_helsida
speedy_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

festspec_corona_helsida
happy_homes_mars
defacto_helsida
#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
salong_elisabeth_helsida
marina_helsida

Sjutton vilken Mello

Nöjesnyheter Sjutton artister kom till start i Sigtunas egna melodifestival, Funkisglädje: - Det är sjunde året i rad som vi håller Mellon och utvecklingen går åt rätt håll.

oppning_salongelisabeth_outsider
festspec_corona_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider