januari
Foto: Sigtuna Museum/Anna Toräng

Historiska sigtunakvinnor uppmärksammas

På Internationella kvinnodagen kommer kvinnor från kommunen att hyllas.

centrum_artikel

På söndag är det Internationella kvinnodagen, i samband med det kommer kvinnor som verkat i kommunen att hyllas i samband med en utställning på Sigtuna Museum.

De som hyllas är Nanna Lindgren, amatörfotograf som levde mellan 1873-1925, Harriet Hjorth, författare som levde mellan 1908-1977, Ola Palme, 1888-1982, levde tillsammans med sin make, arkeologen och historikern Olof Palme och sitt första barn i Sigtuna (Ej att förväxla med politikern och förre statsministern).

Slutligen visar utställningen även Ingegerd Olofsdotter som haft en betydande roll inom både svenska och ryska kristendomens historia under medeltiden samt Johanna Lundström, godtköpshandlare som verkade i kommunen. Lundströmska gården hörde till Johanna och hennes man Carl August.

connys_helsida
centrum_helsida2020

Smashmallows släpper nytt

Nöjesnyheter Lokala bandet Smashmallows släpper nytt: - Vi vill med albumet visa på mörkret inom oss, men även på det hopp som finns i världen, säger Henrik Naglitch.

speedy_vinter_helsida
året som gått

Positiva nyheter 2020

Nöjesnyheter Det var inte bara corona, bränder och brott som drog trafik till märsta.nu, det finns gott om positiva nyheter från 2020.

januari_helsida
meko_helsida
prima_helsida
happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Flytt av Sigtuna World Voice

Kulturnyheter Sigtuna Scen och Teater flyttar Sigtuna World Voice till 2021 på grund av beslut från regeringen och Folkhälsomyndigheten att förbjuda allmänna sammankomster med fler än åtta personer.

2020_helsida
ridskola2020_helsida

Nu kan alla ta del av svinnrecepten

Nöjesnyheter Under november kommer hotellnätverken i kommunen att skapa mat av svinn:- Trots att våra medlemmar är mycket hårt drabbade av pandemin fortsätter de att med fullt fokus driva hållbarhetsfrågor för att minska det gemensamma klimatavtrycket, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna.

defacto_helsida

Mirjam bjöd hem världsartisten

Märstafolket Världsartisten Eak-a-Mouse har varit i Sigtuna på besök: - Han är strandsatt i Sverige pga covid-19 och han brukar ha över 200 spelningar per år, berättar Mirjam Fogelin som bjöd hem honom på middag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

moderat_outsider_jan
nrh
centrum_sommar_out
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
prima_outsider