defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

fraga_liberalerna

Under hösten kommer förvaltning och politiker att jobba fram det som ska omfattas av LOV i hemtjänsten, efter nyår sker de första förändringarna för brukare med hemtjänst. Sigtuna kommun kommer oavsett utförare att vara ansvarig för att hemtjänsten håller en god kvalitet. Kommunen beslutar även om vem som är behörig till hjälp och i vilken omfattning:
– Våra brukares väl kommer alltid först. Det är vårt ansvar att de ska få samma insatser som tidigare, oavsett utförare. Det vill jag att de ska känna sig trygga i, säger Kristina Holmberg, chef för äldre- och omsorgsförvaltningen

helsida
speedy_vinter_helsida
manskold_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
kkdk_helsida
meko_helsida
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
kkdk_outsider
centrum_sommar_out
outsider
meko_outsider
budget_outsider
speedy_vinter2020_outsider
manskold_outsider
nrh