aftenbil_helsida
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

centrum_artikel

Under hösten kommer förvaltning och politiker att jobba fram det som ska omfattas av LOV i hemtjänsten, efter nyår sker de första förändringarna för brukare med hemtjänst. Sigtuna kommun kommer oavsett utförare att vara ansvarig för att hemtjänsten håller en god kvalitet. Kommunen beslutar även om vem som är behörig till hjälp och i vilken omfattning:
– Våra brukares väl kommer alltid först. Det är vårt ansvar att de ska få samma insatser som tidigare, oavsett utförare. Det vill jag att de ska känna sig trygga i, säger Kristina Holmberg, chef för äldre- och omsorgsförvaltningen

centrum_helsida2020
sigtunastad_helsida
defacto_helsida
rentawreck_helsida
connys_helsida
vardcentral_helsida
coronapandemin

20 000 vaccinationer om dagen

Nyheter Vaccineringen i Region Stockholm går nu i allt snabbare takt: - Vaccinationerna sker nu i allt högre takt. Omkring 20 000 doser vaccin används varje dag, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
dackskiftarna_helsida
mp-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtunastad_outsider
connys
rentawreck_outsider
dackskiftarna_outsider
swedol_outsider
vardcentral_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
heat-out
nrh
aftenbil_outsider