arlandagk_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Hemtjänst missade nattliga besök

Hemtjänsten i Sigtuna kommun ska ha missat ett 40-tal hembesök under natten enligt SVT Stockholm.

centrum_pask

SVT Stockholm rapporterar under onsdagen att ett 40-tal besök av hemtjänsten hos brukare i Sigtuna kommun ska ha missats. Tre anställda har till följd av detta omplacerats.

I mitten av augusti upptäckte enhetschefen för omsorgen att flera brukare inte hade fått hjälp under natten:
– Det är oerhört olyckligt. Vi har omplacerat tre personer till dagtid medan vi utreder det här, säger Birgitta Enblom, verksamhetschef för äldreomsorgen till SVT Stockholm.

Kommunen vet inte om någon farit illa av de uteblivna besöken, det har dock inte anmälts av brukarna. Personerna har dock omsorg även på dagtid och kvällar enligt Enblom. Besöken från omsorgspersonalen ska ha berott på att personal inte hunnit på grund av andra larm samt att brukare inte velat ta emot besöken.

Strax före lunch på torsdagen meddelade kommunen att man har inlett en utredning gällande Lex Sarah, tre personer har också omplacerats från nattjänst till dagtjänst samt att en person med vikariatanställning inte kommer att få det förlängt.
– För oss har denna utredning högsta prioritet och det är viktigt att vi tar fram åtgärder som säkerställer att detta inte händer igen, säger Kristina Holmberg, chef för Äldreomsorgsförvaltningen i ett uttalande.

Uppdaterad kl. 11.02

centrum_pask_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

fme_helsida
valsta_utveckling

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

ica_pask

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

happyhomes_2019
sigtunavatten_standard

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

bonava_helsida

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

defacto_helsida

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

logistik_utbildning
valsta_utveckling_2
bonava_outsider
sigtunavatten_outsider
colorama_april
defacto_outsider
ridskola2019_outsider
sh_oppet
fme_outsider