bovard_sh
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Hemtjänst missade nattliga besök

Hemtjänsten i Sigtuna kommun ska ha missat ett 40-tal hembesök under natten enligt SVT Stockholm.

banner_juni_artikel

SVT Stockholm rapporterar under onsdagen att ett 40-tal besök av hemtjänsten hos brukare i Sigtuna kommun ska ha missats. Tre anställda har till följd av detta omplacerats.

I mitten av augusti upptäckte enhetschefen för omsorgen att flera brukare inte hade fått hjälp under natten:
– Det är oerhört olyckligt. Vi har omplacerat tre personer till dagtid medan vi utreder det här, säger Birgitta Enblom, verksamhetschef för äldreomsorgen till SVT Stockholm.

Kommunen vet inte om någon farit illa av de uteblivna besöken, det har dock inte anmälts av brukarna. Personerna har dock omsorg även på dagtid och kvällar enligt Enblom. Besöken från omsorgspersonalen ska ha berott på att personal inte hunnit på grund av andra larm samt att brukare inte velat ta emot besöken.

Strax före lunch på torsdagen meddelade kommunen att man har inlett en utredning gällande Lex Sarah, tre personer har också omplacerats från nattjänst till dagtjänst samt att en person med vikariatanställning inte kommer att få det förlängt.
– För oss har denna utredning högsta prioritet och det är viktigt att vi tar fram åtgärder som säkerställer att detta inte händer igen, säger Kristina Holmberg, chef för Äldreomsorgsförvaltningen i ett uttalande.

Uppdaterad kl. 11.02

ica_valsta_choklad

Så många nya lärare behövs om fem år

Nyheter 12 procent av alla behöriga lärare i kommunen försvinner inom fem år rapporterar Mitt i Stockholm: - Alla kommuner står inför stora rekryteringsbehov och bristen på lärare slår hårt mot en likvärdig skola, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand.

banner_juni_helsida
happyhomes_2019
defacto_helsida
sbrf_helsida
midsommar_valsta_helsida
fme_helsida
oppning_helsida
sigtunavatten_standard

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

colorama_april
nrh
defacto_outsider
oppning_outsider
connys
midsommar_valsta_outsider
sh_bovard_out
sbrf_outsider
sh_oppet
ridskola2019_outsider
fme_outsider