panorama_centrum
Foto: Pressbild

Hellman klar för Summer Squeeze

I början av september arrangeras Sigtuna Summer Squeeze och en av artisterna är pop-legendaren Jakob Hellman.

Jakob Hellman har bara två album på nacken trots 30 år som musiker, fansen fick vänta 30 år mellan hans två album. 2022 kommer ny turné och en av hållplatserna är Sigtuna Summer Squeeze. Han gjorde en comeback under 2021 där han fyllde konserthus när pandemin tog paus. Det var 1989 som Hellman slopa igenom med debutalbumet ”…och stora havet” och låtar som ”Vara vänner” och ”Hon har ett sätt” tog sig in till svenska folkets hjärtan. Sigtunaborna får uppleva Hellman 3:e september, en spelning som är inklämde mellan klassiska Liseberg och Mosebacke.

centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
defacto_helsida
mp_helsida_april
connys_helsida
2020_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

liber_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

marinan_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
marina_outsider
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
connys
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
nrh