sommar

Helgens värmebölja pressade Norrvatten

Norrvatten som förser bland annat Sigtuna med vatten var pressat av värmeböljan den gångna veckan då vattenförbrukningen låg på 20 procent över det normala.

Görvälnverket som tillverkar dricksvatten och skickar ut det till kommunerna i Norrort, däribland Sigtuna, låg på max av sin kapacitet den gångna veckan. Vattenförbrukningen låg på 20 procent över det normala rapporterar Mitt i Stockholm. Dricksvatten renas från dygn till dygn, det som går åt under dagen måste ersättas under natten.
– Om vi inte hinner fylla på systemet så måste vi ta till reservverken och de vill vi gärna ha i just reserv, om det skulle hända någonting. Om vi till exempel skulle få en läcka eller ett oljespill i Mälaren. Då behöver vi ju stänga vattenverket ett tag. Vi vill inte knapra på reserverna för att bara hålla en normal produktion, berättar Johanna Lindgren, VD på Norrvatten, för Mitt i.

Totalt gick det åt 171 000 kubik vatten i lördags, i samband med värmeböljan förra året gick det åt 190 000 per dag flera dygn i sträck. En utbyggnad av kapaciteten är nödvändigt men samtidigt måste stockholmarna minska förbrukningen och använda vattnet till just dricksvatten och inte till att vattna exempelvis gräsmattor. Fram till midsommar ser det ut att bli svalare, därefter åker många bort och då är den värsta perioden över hoppas Johanna Lindgren.

sommar_centrum
sigtunavatten_standard
EXTRA

Man stökade på Max

Blåljus En man omhändertogs enligt Lagen om omhändertagande av berusade sedan han stökat och uppträtt hotfullt på Max.

arlanda_golf_juli
defacto_helsida
happyhomes_2019
ica_valsta_choklad

Planer för tiggeriförbud avskrivs i kommunen

Politik Något tiggeriförbud ligger inte inom räckhåll i Sigtuna kommun, detta då det saknas majoritet för ett förbud i fullmäktige.

defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
connys