mote_sommar
Foto: Insändarbild

Helena ordnar dansläger

Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola arrangerar dansläger just nu.

centrum_artikel

Helena Gunnarsson som nominerades till Årets eldsjäl på Näringslivsgalan arrangerar dansskola för barn mellan 6-12 år. Helena meddelar att det blir streetdance och varje dag.
– Vi gör olika övningar som handlar om att lära känna varandra, oss själva och mer om hur vi kan dansa tillsammans. Dansstopp, danskull och vattenlekar på rasterna, berättar Helena.

På lördagen var de till Björnkälla i Rävsta där de lekte och dansade på ängar och stigar. Nu på onsdag blir det dansuppvisning för föräldrar och syskon på ängen utanför dansskolan i Rävsta.
– Efter danslägret följer sommarkurser och workshops mellan vecka 26-28. Man kan då välja mellan att dansa 1 till 6 gånger varje vecka. Hösten kurser startar vecka 35 med öppen prova på-vecka första veckan, hälsar Helena.

speedy_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

centrum_helsida2020

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

landsbygd_sigtuna_helsida
brobygget_midgard_helsida
connys_helsida
sommar_sigtuna2020
studeravidare_helsida
2020_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

happyhomes_sommar2020
brobygget_helsida_valsta
defacto_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

marina_helsida
brobygget_midgard_outsider
speedy_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
marina_outsider
nrh
landsbygd_sigtuna_outsider
brobygget_outsider_valsta