januari
Foto: Insändarbild

Helena ordnar dansläger

Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola arrangerar dansläger just nu.

centrum_artikel

Helena Gunnarsson som nominerades till Årets eldsjäl på Näringslivsgalan arrangerar dansskola för barn mellan 6-12 år. Helena meddelar att det blir streetdance och varje dag.
– Vi gör olika övningar som handlar om att lära känna varandra, oss själva och mer om hur vi kan dansa tillsammans. Dansstopp, danskull och vattenlekar på rasterna, berättar Helena.

På lördagen var de till Björnkälla i Rävsta där de lekte och dansade på ängar och stigar. Nu på onsdag blir det dansuppvisning för föräldrar och syskon på ängen utanför dansskolan i Rävsta.
– Efter danslägret följer sommarkurser och workshops mellan vecka 26-28. Man kan då välja mellan att dansa 1 till 6 gånger varje vecka. Hösten kurser startar vecka 35 med öppen prova på-vecka första veckan, hälsar Helena.

speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020

Smashmallows släpper nytt

Nöjesnyheter Lokala bandet Smashmallows släpper nytt: - Vi vill med albumet visa på mörkret inom oss, men även på det hopp som finns i världen, säger Henrik Naglitch.

defacto_helsida
året som gått

Positiva nyheter 2020

Nöjesnyheter Det var inte bara corona, bränder och brott som drog trafik till märsta.nu, det finns gott om positiva nyheter från 2020.

januari_helsida
2020_helsida
connys_helsida
prima_helsida
coronapandemin

Flytt av Sigtuna World Voice

Kulturnyheter Sigtuna Scen och Teater flyttar Sigtuna World Voice till 2021 på grund av beslut från regeringen och Folkhälsomyndigheten att förbjuda allmänna sammankomster med fler än åtta personer.

meko_helsida
ridskola2020_helsida

Nu kan alla ta del av svinnrecepten

Nöjesnyheter Under november kommer hotellnätverken i kommunen att skapa mat av svinn:- Trots att våra medlemmar är mycket hårt drabbade av pandemin fortsätter de att med fullt fokus driva hållbarhetsfrågor för att minska det gemensamma klimatavtrycket, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna.

happyhomes_sommar2020

Mirjam bjöd hem världsartisten

Märstafolket Världsartisten Eak-a-Mouse har varit i Sigtuna på besök: - Han är strandsatt i Sverige pga covid-19 och han brukar ha över 200 spelningar per år, berättar Mirjam Fogelin som bjöd hem honom på middag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

nrh
swedol_outsider
prima_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
moderat_outsider_jan
centrum_sommar_out