defacto_pan2020
Annelie Sjödin från Järva trädvårdscenterFoto: Insändarbild
Lasse med hästen CarltexFoto: Insändarbild

Hästar avverkade träd i Steninge

På grund av granbarksborren har en bostadsrättsförening i Steninge fått avverka träd. Det skedde med hjälp av häst förra veckan.

centrum_artikel

BRF Steningeterassen i Östra Steninge kallade in Järva Trädvårdscenter för att avverka träd som drabbats av granborren. Bortforslingen av träden skedde med hjälp av hästar. Det rör sig om ett 20-tal träd som plockades ner förra veckan.
– I arbetet finns miljötänk och nostalgi eftersom företaget arbetar med häst för bortforsling av träden, berättar Sune Bystrom på BRF Steningeterassen.

Steningeterrasen är inte de första som avverkar med häst, nyligen använde Sigtuna kommun även häst för att röja upp på Sleipnergatan i Valsta.

speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

defacto_helsida
vardcentral_helsida
ridskola2020_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

sigtunastad_helsida
dackskiftarna_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dackskiftarna_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
sigtunastad_outsider