defacto_pan2020
Foto: Privat/Facebook

Hassan: Jag skulle ha gjort om det

Hassan Zubier uppmärksammas dagligen för sin insats i Åbo. För P4 Uppland som träffat honom säger han att han skulle ingripit om han fick chansen att vrida tiden tillbaka.

centrum_artikel

Hassan fick en nervskada efter att ha huggits i nacken i samband med attacken i Åbo för två veckor sedan. Men han ångrar inte att han ryckte in utan skulle ha gjort det igen om han fick chansen:
– Absolut, utan att tänka efter. Det är sådan jag är, säger Hassan till P4 Stockholm.

Internationell uppmärksamhet
Expressen var först med att rapportera om Hassans insats och därefter har media från Ecuador, Ryssland och CNN ringt. Han har också fått en massa meddelanden, de flesta från finska medborgare som beskriver honom som en hjälte och hedersmedborgare. Nu ska han dock försöka gå vidare med ett liv som sannolikt innebär rullstol för resten av livet:
– Jag har ett mörker över mig som svävar, men grabbar jag tag i det mörkret så kommer jag aldrig komma tillbaka. Jag har vänner som ringer mig varje dag, säger Hassan.

Förlamad från bröstet
Han berättar om attacken; första hugget gick in i nacken och det är det som orsakat skadorna med förlamning från bröstet och nedåt. Hassan försökte rädda en okänd kvinna vars liv inte gick att rädda och sin sambo. De var i Finland på semester och skulle just åka hem då de hamnade på torget i Åbo.

happyhomes_sommar2020
skanela_event_helsida
connys_helsida
helsida
corner_helsida
meko_helsida
boisigtuna
centrum_helsida2020
defacto_helsida
kkdk_helsida
2020_helsida
fixa_laddplats_helsida
nrh
budget_outsider
corner_outsider
kkdk_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
personal_outsider
laddplats_out
outsider
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
skanela_event_outsider
ridskola_2020_outsider