budget_panorama
Hassan Zubier och Finlands ambassadör Liisa Tanonpoika i samband med en ceremoni på Finlands ambassad.Foto: Finlands ambassad

Hassan fick Livräddningsmedaljen av Finland

Märstabon Hassan Zubier har belönats med en medalj av Finlands president Sauli Niinistö för sin hjälteinsats i samband med terrorattentatet i Åbo förra året.

centrum_artikel

Hassan Zubier har nu fått medalj av Finlands president, det skedde i samband med en ceremoni på finska ambassaden där ambassadören Liisa Tanonpoika överlämnade medaljen. Hon tackade Hasan för sin insats å hela det finska folkets vägnar.

Det rör sig om Livräddningsmedaljen som delas ut för en synnerligen modig och rådi handling eller en för en handling som utförts med fara för sitt eget liv och som räddat en annan människas liv. Hassan agerade synnerligen modigt då han ingrep för att röda liven på en knivhuggen kvinna trots att gärningsmannen var kvar. Hassan lyckades även rädda en annan kvinna genom att avleda gärningsmannens uppmärksamhet mot sig själv och hindra hans framfart. Hassan mottog flera knivhugg och skadades svårt. Totalt dog två personer och åtta skadades i samband med terrorattacken i Åbo 18:e augusti. Terroristen greps och har dömts till livstids fängelse.

kkdk_helsida
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
corner_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
fixa_laddplats_helsida
helsida
connys_helsida
landsbygdsdag
boisigtuna
happyhomes_sommar2020
laddplats_out
corner_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
personal_outsider
swedol_outsider
budget_outsider
kkdk_outsider
meko_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
outsider
nrh