defacto_pan
Garnsviken i SigtunaFoto: Daniel Iskander

Härva bakom Garnsvikens naturreservat

Garnsvikens naturreservat inrättades utan att det fanns projektplan och budget som underlag för köpet: - Det här fallet är ett mycket bra exempel på den oordning som råder på många ställen i den kommunala förvaltningen. Det är helt oacceptabelt att hantera skattebetalarnas pengar på det här sättet, säger Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande (M).

marstakalaset_artikel

2014 fattades beslut av den dåvarande kommunledningen att inrätta limniskt naturreservat i Garnsviken i Sigtuna. Men projektet saknade budget och projektplan, fakturor skickades till en konsult som saknade avtal med kommunen och revisorfirman kunde inte granska om fakturorna var korrekt utställda eller inte i enlighet med beställningen enligt ett pressmeddelande från Moderaterna.

Olov Holst kallar det aktuella fallet oacceptabelt och ett bra exempel på den oordning som fanns i den kommunala förvaltningen under den tiden. Nu har man inrättat en rad åtgärder för att det inte ska upprepas. Det finns en ny projektmodell på plats och personalen ska utbildas i LOU, lagen om offentlig upphandling:
– Det är precis så här vi ska fortsätta jobba. Upptäcker vi att något inte står rätt till ska det utredas och åtgärdas, även om det är vi som begått misstagen. Vi tänker inte försöka dölja brister och fel i våra processer och beslut. Allt ska ut i dagsljuset och synas. Först då kan vi sägas ha en transparent och öppen hantering av skattebetalarnas pengar. Så ska Sigtuna kommun fortsätta styras om vi får väljarnas förtroende efter den 9 september, uppger Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

sommar

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

arlanda_golf_juli
sigtunavatten_standard

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

colorama_april2
sommar_centrum
ica_valsta_choklad
marstakalas_helsida
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

happyhomes_2019
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

defacto_helsida
colorama_april
defacto_outsider
connys
nrh
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider