bovard_sh
Garnsviken i SigtunaFoto: Daniel Iskander

Härva bakom Garnsvikens naturreservat

Garnsvikens naturreservat inrättades utan att det fanns projektplan och budget som underlag för köpet: - Det här fallet är ett mycket bra exempel på den oordning som råder på många ställen i den kommunala förvaltningen. Det är helt oacceptabelt att hantera skattebetalarnas pengar på det här sättet, säger Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande (M).

rosta_sigtuna2

2014 fattades beslut av den dåvarande kommunledningen att inrätta limniskt naturreservat i Garnsviken i Sigtuna. Men projektet saknade budget och projektplan, fakturor skickades till en konsult som saknade avtal med kommunen och revisorfirman kunde inte granska om fakturorna var korrekt utställda eller inte i enlighet med beställningen enligt ett pressmeddelande från Moderaterna.

Olov Holst kallar det aktuella fallet oacceptabelt och ett bra exempel på den oordning som fanns i den kommunala förvaltningen under den tiden. Nu har man inrättat en rad åtgärder för att det inte ska upprepas. Det finns en ny projektmodell på plats och personalen ska utbildas i LOU, lagen om offentlig upphandling:
– Det är precis så här vi ska fortsätta jobba. Upptäcker vi att något inte står rätt till ska det utredas och åtgärdas, även om det är vi som begått misstagen. Vi tänker inte försöka dölja brister och fel i våra processer och beslut. Allt ska ut i dagsljuset och synas. Först då kan vi sägas ha en transparent och öppen hantering av skattebetalarnas pengar. Så ska Sigtuna kommun fortsätta styras om vi får väljarnas förtroende efter den 9 september, uppger Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

mp_eu
moderaternamaj

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

nationaldag_helsida
bonava_maj_helsida
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

happyhomes_2019
rosta_sigtuna2
oppning_helsida
nationaldag_helsida
eu_sap
nrh
oppning_outsider
rosta_sigtuna
connys
colorama_april
moderaterna_maj_outsider
sh_bovard_out
v_eu
sh_oppet
ridskola2019_outsider
sap_outsider_eu
fme_outsider
nationaldag_out
defacto_outsider
bonava_maj_outsider
mp_eu_outsider