sap_pan
Haris i samband med match. Foto: Privat
Haris utsågs till Årets domare 2019Foto: Privat

Haris dömde EM-kval i Albanien

Haris Curovac från Märsta dömde nyligen EM-kval i Futsal mellan Albanien-Danmark.

panorama_centrum

Märstas FIFA-domare i Futsal, Haris Curovac, dömde nyligen EM-kvalmötet mellan Albanien-Danmark i Tirana.
– Allting har gått bra, jämn och tuff match mellan två jämna lag. Inga speciella situationer så vi var aldrig i centrum vilket är skönt, uppger Haris för Upplands FF.

Det blev dock inte så mycket mer än själva matchen för Haris och hans team då UEFA är strikta med att man inte får ge sig ut på onödiga vistelser. Men han kunde se den nya fotbollsarenan som byggs och lite av staden. Det blev en hel del tester också för covid-19. Fyra gånger inom loppet av en vecka och inne i hallen var man tvungna att visa upp ett negativt test.

Publik var det inte heller men det var inget som påverkade matchinsatsen:
– Jag är så koncentrerad när jag dömer så jag märker inte av det så mycket. I futsal kan man inte slappna av någon gång. Det kan hända något hela tiden. Medans när man dömer fotboll finns det stunder när man kan göra det. Jag tror att spelarna märker mer av att publiken är borta, berättar Haris enligt Upplands FF.

Hemma i Sverige dömer Haris givetvis i SFL, det vill säga högsta ligan. SFL är inne i slutskedet och det blir säkerligen en match i semifinal eller final. Största skillnaden mellan SFL och internationella matcher menar han är att det går mycket snabbare, spelarna är bättre tränade och orkar mer. De blir inte heller så mycket tjafs då spelarna på internationell nivå inte har tid med det.

kso_helsida
division 4

Ny hemmaseger för MIK

Fotboll MIK tog tre viktiga poäng hemma mot BKV Norrtälje2: - Tre viktiga poäng och nästa match är borta mot Palestinska FF på måndag kväll, skriver MIK på Instagram.

social_helsida
centrum_sommar2022_helsida
pantamera_avc_helsida
mote_helsida
connys_helsida

Fotbollsevent i Märsta Centrum

Fotboll Mutima Fotboll arrangerar ett tredagarsevent i Märsta Centrum 15-17 juli: - Syftet med eventet är att visa en positiv bild av Märsta. En möjlighet för alla invånare att se det som är bra och på så sätt uppskatta det vi har, berättar Alwin Waswa på Mutima Fotboll.

helsida_sfs
mp_helsida_april
defacto_helsida
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

kso-duell_out
sfs_out
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
connys
outsider_social
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
nrh
mote_outsider
moderat_outsider
pantamera_out