moderaterna_juni
Foto: Genrebild/Swedavia

Hårdare passagerarkontroller på Arlanda

Passagerarlistor ska kontrolleras hårdare vid ankommande plan till Arlanda som ett led i Polisens arbete i att minska den grova brottsligheten rapporterar Aftonbladet.

När resenärer flyger till Arlanda utanför Schengen och EU så skickas deras passuppgifter i förväg till Polisen, de scannas sedan i polisens nya system PITA och larmar systemet om personer så kan dessa tas om hand vid landning på Arlanda rapporterar Aftonbladet.

1:a augusti skärps gränskontrollen ytterligare då lagrådet behandlar en remiss som grenar sig på EU-reglerna PNR som står för Passenger name record. Det ger polisen detaljer om bland annat resväg, bagage och betalningssätt så fort någon köper en flygbiljett till eller från EU. PNR kan dock bara användas mot personer som misstänks för terrorism eller annan grov brottslighet.

Polisen har i flera insatser tillsammans med andra polismyndigheter i EU vid flera tillfällen genomfört kontroller på Arlanda där syftet varit att komma åt pengar som ska föras in eller ut ur landet. Dessa pengar tror man kopplas till brottslighet.

Bilbrand i Valsta

Blåljus Två bilar brann under natten i Valstavägen: - De har inte börjat brinna av sig själva, så mycket vet vi i alla fall, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på regionledningscentralen i Stockholm, till Aftonbladet.

sap_valet2018
varen2018
EXTRA

Khalifa beviljas inte ansvarsfrihet

Politik Kommunfullmäktige ger inte förre kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa (S) ansvarsfrihet för sin tid som ordförande i Kommunstyrelsen för tiden 1 januari-21 september 2017: - Det hela är enkelt – har man brutit mot kommunallagen, då SKA man inte beviljas ansvarsfrihet, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

vuxenutbildning2
brf_englamarken
februari

Barnrum för 9-12-åringar på bibliotek

Ung & Student Ett rum för 9-12-åringar har invigts på Märsta bibliotek: - Hela idén till rummet är från barnen själva och de har också varit delaktiga i att skapa det, säger barnbibliotekarien Hedda Svenblad.

Trafikstrategin får vänta

Nyheter Kommunen avbryter arbetet med att ta fram en trafikstrategi, detta för att en ny översiktsplan kommer att tas fram under kommande mandatperiod.

objekt3
outsider_moderat
forskontor
veterankraft_standard
standard_ridskola
objekt4
nfc_vinter
val2018
connys
Norra Redovisningshuset
objekt2
sap_outsider
sigtunavatten_standard
outsider_defacto
vuxentutbildning