februari
Foto: Genrebild/Swedavia

Hårdare passagerarkontroller på Arlanda

Passagerarlistor ska kontrolleras hårdare vid ankommande plan till Arlanda som ett led i Polisens arbete i att minska den grova brottsligheten rapporterar Aftonbladet.

När resenärer flyger till Arlanda utanför Schengen och EU så skickas deras passuppgifter i förväg till Polisen, de scannas sedan i polisens nya system PITA och larmar systemet om personer så kan dessa tas om hand vid landning på Arlanda rapporterar Aftonbladet.

1:a augusti skärps gränskontrollen ytterligare då lagrådet behandlar en remiss som grenar sig på EU-reglerna PNR som står för Passenger name record. Det ger polisen detaljer om bland annat resväg, bagage och betalningssätt så fort någon köper en flygbiljett till eller från EU. PNR kan dock bara användas mot personer som misstänks för terrorism eller annan grov brottslighet.

Polisen har i flera insatser tillsammans med andra polismyndigheter i EU vid flera tillfällen genomfört kontroller på Arlanda där syftet varit att komma åt pengar som ska föras in eller ut ur landet. Dessa pengar tror man kopplas till brottslighet.

foretagarlunch

Så många rattsurfare har åtalats

Nyheter Fem personer i Norrort som Sigtuna kommun tillhör har åtalats enligt den nya lag som trädde i kraft med förbud om att hålla i en telefon i handen när man kör bil.

pedagog2018
sigtuna_bygglov

Bostadsaffären ger bidrag till välgörenhet

Bostad I samband med att Fastighetsbyrån säljer bostäder så erbjuds säljaren att skänka ett bidrag till en välgörenhetsorganisation: - Det känns roligt att kunna bidra och samtidigt låta säljaren själv välja var de vill att vi skänker vår gåva, säger Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta/Rosersberg.

februari

Minister kommer till Märsta

Politik Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kunke (MP) kommer till Kulturskolan i Märsta på måndag för att presentera sin kulturproposition: - Jag blev uppringd av Regeringskansliet nu i veckan och de sa att kulturministern gärna ville presentera propositionen på vår kulturskola, för hon hade hört så mycket bra och spännande om vår verksamhet, säger Eva Sjögren van Berkel, Kulturskolechef.

forskontor
EXTRA

Man hittad död i bostadsområde

Blåljus Efter att en man hittats avliden i Märsta finns polis på plats: - Det är en person som fallit från en balkong långt upp i ett hus. Det är vad vi kan säga just nu, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningcentral.

Svag uppgång på bostadsmarknaden

Bostad Bostadspriserna visar en uppgång i kommunen och länet även om tremånadersperioden pekar ner: - Det är troligtvis effekten av amorteringskravet, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, till SVT Stockholm

Avmontering av skipstop påbörjad – Andersson: Jobbar för fler avgångar

Nyheter Skipstop kommer att skippas på tre avgångar under morgnarna för att stanna i Rotebro och Ulriksdal, hur det blir 2019 är dock skrivet i stjärnorna: - Jag jobbar för att vi ska utöka trafiken till och från Märsta, säger Bosse Andersson (C), landstingsledamot och ersättare i Trafiknämnden.

Trafikkontroller hela veckan

Nyheter Denna vecka har Polisen en nationell satsning på trafikkontroller med fokus på nykterhet: - Alltför många av de olyckor där någon dör eller skadas svårt i trafiken är alkohol- eller drogrelaterade. Med alkohol eller andra droger i kroppen är du en livsfarlig bilförare, både för dig själv och för andra, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg vid polisen.

valet2018

Sigtunabor tycker att miljön är viktigaste frågan

Politik Sigtunaborna Archie Duncanson och Björn Lindbergsson anser att många partier missat att den viktigaste valfrågan är miljön och att minska flyget fram för allt via Arlanda: - Vi anser att partierna borde redovisa sitt positiva ställningstagande till följande tre lågt hängande frukter och självklara viktiga dellösningar i klimatomställningen, skriver duon i ett mail till märsta.nu

objekt3
sigtunavatten_standard
standard
Festspecialisten – Standard
standard_ridskola
nfc_vinter
outsider_defacto
matcher_skanela
objekt4
veterankraft_standard
objekt2
standard_start
vuxentutbildning
sangensemble
Norra Redovisningshuset