julbanner
Foto: Genrebild/Swedavia

Hårdare passagerarkontroller på Arlanda

Passagerarlistor ska kontrolleras hårdare vid ankommande plan till Arlanda som ett led i Polisens arbete i att minska den grova brottsligheten rapporterar Aftonbladet.

När resenärer flyger till Arlanda utanför Schengen och EU så skickas deras passuppgifter i förväg till Polisen, de scannas sedan i polisens nya system PITA och larmar systemet om personer så kan dessa tas om hand vid landning på Arlanda rapporterar Aftonbladet.

1:a augusti skärps gränskontrollen ytterligare då lagrådet behandlar en remiss som grenar sig på EU-reglerna PNR som står för Passenger name record. Det ger polisen detaljer om bland annat resväg, bagage och betalningssätt så fort någon köper en flygbiljett till eller från EU. PNR kan dock bara användas mot personer som misstänks för terrorism eller annan grov brottslighet.

Polisen har i flera insatser tillsammans med andra polismyndigheter i EU vid flera tillfällen genomfört kontroller på Arlanda där syftet varit att komma åt pengar som ska föras in eller ut ur landet. Dessa pengar tror man kopplas till brottslighet.

EXTRA

Uppdaterad Ingen brand på krog

Blåljus Brandkår larmades till en krog i Sigtuna där det skulle ha brunnit inne i byggnaden: -Det var ingen brand, uppger Storstockholms räddningscentral.

julbanner2
fme_jul
happy_homes_juli
sigtuna_funkis
icavalsta_julbanner
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

sportfiskebanner2
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

defacto_host2018
lager_bilnet
EXTRA

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Nyheter Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

objekt2
objekt4
funkis_2
connys
vanster_jul
sigtunavatten_standard
nrh_lania
colorama_vinter
komvuxq3_4
objekt3
outsider