centrum_panorama2020

Här var det svårast att komma in

De preliminära resultaten för Gymnasientagning i kommunen är klara och til ett program var det särskilt svårt att komma in.

Naturvetarprogrammet på SSHL hade högsta intagningspoängen i kommunen och det krävdes medianvärde på 317,5 för att komma in, att jämföra med samma program på Arlandagymnasiet där intagningspoängen var 251,8. Ekonomprogrammet på SSHL hade den näst högsta poängen med 300,15 och därefter Samhällsvetarprogrammet på samma skola med 293,28.

Till flera av Arlandagymnasiets program var det fullt i den första antagningen, bland annat de tekniska och naturvetenskapliga. Likaså samhällsvetenskapliga programmen. De som sökt får nu några veckor på sig att tacka ja eller nej till sin plats, många söker på flera skolor innan de fattar ett slutgiltigt beslut. Antagningspoängen kan därför komma att förändras till andra antagningen.

Här hittar du samtliga antagningspoäng i kommunen

happyhomes_sommar2020
connys_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
boisigtuna
centrum_helsida2020
festspec_host2020_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
festspec_host2020_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh