marsta_centrum_blackweekend
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Här ska du gå på gång- och cykelbanan

Är det oklart hur du ska göra på en delad gång- och cykelväg? Nu finns det tydliga regler.

oppethus_agy

Regeringen går in och ändrar i Trafikförordningen, nu är det svart på vitt vad som gäller på en delad gång- och cykelbana, skriver SVT Värmland. Det vänster som gäller för de gående. Ändringen trädde ikraft i måndags. Nu ska de gående som håller vänster kunna möta få ögonkontakt med cyklisterna som kommer.

defacto_host2018
happy_homes_juli
EXTRA

Varnar för farlig lek på skolgård

Nyheter Sigtuna Märsta Gymnastikklubb varnar sina medlemmar för en ny lek som förekommit på skolgårdar. Bland annat ska det ha resulterat i att en flicka fick åka ambulans till sjukhus.

sportfiskebanner2
oppethus_agy
budget2019

Mer till skolor och äldreomsorgen

Politik Den borgerliga alliansen har lagt fram ett budgetförslag som ska gå igenom Kommunstyrelsen. I den ingår satsningar på förskola, skola, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg.

EXTRA

Kameraövervakning införs i Valsta

Nyheter Valsta får kameraövervakning meddelar lokalpolisområdeschef Emil Andersson: - Irriterat bland de kriminella eftersom vi valt att övervaka deras bästa plats, skriver han på Twitter.

Barnahus för brottsutsatta barn invigt

Nyheter Barn som blir utsatta för brott i bland annat Sigtuna kommun hänvisas till Barnahus Stockholm Nord som ligger i Sollentuna: - Ett sammanslaget Barnahus innebär fler ärenden under samma tak, berättar Anna-Karin Åberg, t f chef för individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Sigtuna kommun.

objekt2
sportfiske_banner
objekt4
sbrf_sep
objekt3
skridskoskola
nrh_lania
outsider
connys
colorama_vinter
komvuxq3_4