arlandagk_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Här ska du gå på gång- och cykelbanan

Är det oklart hur du ska göra på en delad gång- och cykelväg? Nu finns det tydliga regler.

centrum_pask

Regeringen går in och ändrar i Trafikförordningen, nu är det svart på vitt vad som gäller på en delad gång- och cykelbana, skriver SVT Värmland. Det vänster som gäller för de gående. Ändringen trädde ikraft i måndags. Nu ska de gående som håller vänster kunna möta få ögonkontakt med cyklisterna som kommer.

logistik_utbildning

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

centrum_pask_helsida
defacto_helsida

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

valsta_utveckling
fme_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

colorama_april2
ica_pask

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

happyhomes_2019

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

bonava_helsida
sh_oppet
ridskola2019_outsider
defacto_outsider
valsta_utveckling_2
sigtunavatten_outsider
fme_outsider
colorama_april
bonava_outsider