moderaterna_riksdag
Foto: Genrebild

Här satsas det på hundrastgårdar

Sigtuna kommun är en av kommunerna i landet som satsar mest på hundarna och ordnar hundrastgårdar.

centrum_artikel

Det finns gott om hundrastgårdar i Sigtuna trots att större kommuner har färre. I Sigtuna finns 15 gårdar, att jämföra med Göteborg med 13 och Gävle 17 rapporterar SVT Nyheter:
– Svenska Kennelklubben tycker att det är en positiv utveckling. Vi har fler och fler hundar. Vi är en betydelsefull målgrupp och därför tycker jag också att det är bra att man satsar på oss, säger Hans Rosenberg på Svenska Kennelklubben till SVT.

Hundägare också en del av kommunen
Svenska Kennelklubben anser att kommunerna gör fel som säger nej. Att bygga en kan kosta mellan 50 000-200 000 kronor och därefter underhåll på det. Kommunen menar att det inte är deras uppgift att ordna hundrastgårdar utan olika hundföreningar, men Hans Rosberg tycker att det är en sak som kommunen ska ordna eftersom hundägarna är en del av kommunen och det ska satsas på dem också.

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

2020_helsida
valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

happyhomes_sommar2020
mod_helsida
defacto_helsida
handbollsskola
centrum_helsida2020
connys_helsida

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
nrh
moderat_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider