defacto_pan2020
Peter Aslan och hans team på Frisyr.Foto: Insändarbild
Peter och en av de som fick ny frisyrFoto: Insändarbild
Peter Aslan hade även ordnat med 50 väskor som delades ut.Foto: Insändarbild

Här klipper Peter hemlösa igen

Sigtunabon Peter Aslan som driver Frisyr i Märsta var på söndagen på Medborgarplatsen för att klippa hemlösa: - Det är fjärde året jag är med på det, säger Peter till märsta.nu

centrum_artikel

Peter Aslan från Sigtuna var på söndagen på Medborgarplatsen för att klippa hemlösa som en del av initiativet Vi Tillsammans. Det är fjärde året han är med om saken:
– De uppskattar det så mycket, säger Peter.

60-70 hemlösa fick en klippning av Peter och hans team från Frisyr bestående av Valle, Rana och Maria. Peter Aslan säger att han älskar att hjälpa människor och att få dem att känna sig fina.
– De är så tacksamma, kramar, tackar 1000 gånger. Helt ärligt så träffar man inte så goda och trevliga människor längre i samhället.

meko_helsida
speedy_vinter_helsida
connys_helsida

Smashmallows släpper nytt

Nöjesnyheter Lokala bandet Smashmallows släpper nytt: - Vi vill med albumet visa på mörkret inom oss, men även på det hopp som finns i världen, säger Henrik Naglitch.

året som gått

Positiva nyheter 2020

Nöjesnyheter Det var inte bara corona, bränder och brott som drog trafik till märsta.nu, det finns gott om positiva nyheter från 2020.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
defacto_helsida
prima_helsida
januari_helsida
coronapandemin

Flytt av Sigtuna World Voice

Kulturnyheter Sigtuna Scen och Teater flyttar Sigtuna World Voice till 2021 på grund av beslut från regeringen och Folkhälsomyndigheten att förbjuda allmänna sammankomster med fler än åtta personer.

2020_helsida

Nu kan alla ta del av svinnrecepten

Nöjesnyheter Under november kommer hotellnätverken i kommunen att skapa mat av svinn:- Trots att våra medlemmar är mycket hårt drabbade av pandemin fortsätter de att med fullt fokus driva hållbarhetsfrågor för att minska det gemensamma klimatavtrycket, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna.

ridskola2020_helsida

Mirjam bjöd hem världsartisten

Märstafolket Världsartisten Eak-a-Mouse har varit i Sigtuna på besök: - Han är strandsatt i Sverige pga covid-19 och han brukar ha över 200 spelningar per år, berättar Mirjam Fogelin som bjöd hem honom på middag.