arlandagolf_pan_aug
Flera miljöaktivister ställde sig upp och kapade ett seminarium som Arlandaregionen höll. Foto: Insändarbild

Här kapar miljöaktivisterna flygseminariet

Aktivister kapade ett seminarium med ledande politiker förra veckan: - Tänk om det varit terrorister som ville ta sig in, säger en av deltagarna till märsta.nu

marstakalaset_artikel

Mitt under ett seminarium ställde sig några personer upp och talade om att flyget måste begränsas. I lokalerna satt ledare politiker från kommunen, vd i statliga och kommersiella bolag, myndighetspersoner och andra. En av deltagarna berättar för märsta.nu att det tog några minuter och att allt var lugnt och sansat. Men deltagaren ifrågasätter säkerheten om vem som helst kan komma in och störa samt kapa ett seminarium.

Seminariet arrangerades av Arlandaregionen som är en sammanslutning av kommunerna Knivsta, Sigtuna, Upplands-Väsby, Vallentuna och Swedavia. Swedavia hänvisar arrangörsansvaret till Sigtuna kommun. Kommunikationsansvarige Karin Stener uppger i mail till märsta.nu att alla deltagare var föranmälda och godkända, de som ”kapade” sammanträdet var således några av de föranmälda.
– Under seminariet avbröt ett antal personer programmet för att framföra budskap kring klimat och miljö. Personerna framförde sitt budskap och valde därefter att lämna lokalen. Arrangemanget var endast öppet för anmälda deltagare. Personerna var föranmälda och fanns med på deltagarlistor. Arrangörerna hanterade situationen och följde personerna ut ur lokalen. Det verkade inte finnas oro bland övriga deltagare och seminariet fortsatte enligt programmet, uppger Karin Stener, kommunikationsansvarig.

Kommunen kommer med anledning av händelsen att utvärdera hur liknande publika arrangemang framöver ska hanteras. Det är ännu inte klart om kommunen avser gå vidare med en polisanmälan gällande störningen.

sigtunavatten_standard

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

marstakalas_helsida
kontor_thaifong

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

happyhomes_2019
sommar_centrum
arlanda_golf_juli
defacto_helsida
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

colorama_april2
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sommar
nrh
colorama_april
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar
defacto_outsider