sportfiske_jubileum
Flera miljöaktivister ställde sig upp och kapade ett seminarium som Arlandaregionen höll. Foto: Insändarbild

Här kapar miljöaktivisterna flygseminariet

Aktivister kapade ett seminarium med ledande politiker förra veckan: - Tänk om det varit terrorister som ville ta sig in, säger en av deltagarna till märsta.nu

rosta_sigtuna2

Mitt under ett seminarium ställde sig några personer upp och talade om att flyget måste begränsas. I lokalerna satt ledare politiker från kommunen, vd i statliga och kommersiella bolag, myndighetspersoner och andra. En av deltagarna berättar för märsta.nu att det tog några minuter och att allt var lugnt och sansat. Men deltagaren ifrågasätter säkerheten om vem som helst kan komma in och störa samt kapa ett seminarium.

Seminariet arrangerades av Arlandaregionen som är en sammanslutning av kommunerna Knivsta, Sigtuna, Upplands-Väsby, Vallentuna och Swedavia. Swedavia hänvisar arrangörsansvaret till Sigtuna kommun. Kommunikationsansvarige Karin Stener uppger i mail till märsta.nu att alla deltagare var föranmälda och godkända, de som ”kapade” sammanträdet var således några av de föranmälda.
– Under seminariet avbröt ett antal personer programmet för att framföra budskap kring klimat och miljö. Personerna framförde sitt budskap och valde därefter att lämna lokalen. Arrangemanget var endast öppet för anmälda deltagare. Personerna var föranmälda och fanns med på deltagarlistor. Arrangörerna hanterade situationen och följde personerna ut ur lokalen. Det verkade inte finnas oro bland övriga deltagare och seminariet fortsatte enligt programmet, uppger Karin Stener, kommunikationsansvarig.

Kommunen kommer med anledning av händelsen att utvärdera hur liknande publika arrangemang framöver ska hanteras. Det är ännu inte klart om kommunen avser gå vidare med en polisanmälan gällande störningen.

(V) vill utlysa nödläge om klimatet

Politik Vänsterpartiet i Sigtuna kommun lämnar in en motion tillfullmäktige om att utlysa nödläge för klimatet: - För några veckor sen så satt representanter från nästan alla kommunens partier i Valsta kyrkas samtal om klimatet och var överens om att en snabb klimatomställning mot ett framtida hållbart samhälle var högsta prioritet. Menar de allvar med det så hoppas vi att de röstar på vår motion om att utlysa klimatnödläge. Vi har inte tid att vänta, säger gruppledare Niklas Andersson.

mp_eu
eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

rosta_sigtuna2

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

nationaldag_helsida
eu_sap
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

oppning_helsida

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

bonava_maj_helsida
v_eu_helsida
varfest_helsida
moderaternamaj
oppning_outsider
defacto_outsider
ridskola2019_outsider
colorama_april
rosta_sigtuna
sap_outsider_eu
connys
fme_outsider
sh_bovard_out
bonava_maj_outsider
moderaterna_maj_outsider
nrh
sh_oppet
nationaldag_out
v_eu
mp_eu_outsider