sommar
Röstning till EU-parlamentet inleds 8:e maj. Valdagen är 26:e maj.

Här kan du rösta till EU-valet

Valet till EU-parlamentet är drygt en månad bort då förtidsröstningen sätter igång.

marstakalaset_artikel

Förtidsröstningen till EU-parlamentet startar 8:e maj, själva valdagen är 26:e maj. Valet genomförs vart femte år och parlamentet har 751 folkvalda från EU-länderna, hela Sverige räknas som en valkrets och har 20 parlamentariker.

Till valet har Sigtuna kommun upprättat förtidsröstningslokaler på Märsta bibliotek, Sigtuna bibliotek, Valsta bibliotek, Rosersbergs bibliotek, Coops parkering samt flera äldreboenden. På valdagen kommer man att kunna rösta i vallokal som vanligt. Röstkort skickas ut av Valmyndigheten de närmaste veckorna.

Klicka här för att se vart du kan rösta.

defacto_helsida
kontor_thaifong
sommar_centrum
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

colorama_april2
ica_valsta_choklad
sommar
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
marstakalas_helsida

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

Kosten största boven till övervikt hos barn

Nyheter märsta.nu kunde i helgen rapportera om att övervikt och fetma ökar bland barnen i kommunen, men det är inte brist på fysisk aktivitet som är problemet utan kosten.

sportfiske_sommar
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
colorama_april
defacto_outsider