panorama_centrum
Barbara Bergström, Olov Holst och Sandy SchäferFoto: Insändarbild/Moderaterna

Här invigs IES Sigtuna

Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Internationella Engelska Skolan finns i Sigtuna sedan denna termin. Ett tillskott i staden som den borgerliga kommunledningen fattat beslut om för några år sedan. Under måndagen invigdes skolan officiellt. Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) klippte det symboliska bandet och planterade ett äppelträd av den unika sorten Sigtuna-sur som bara finns i Stadsängarna. Holst närvarade tillsammans med Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).
– Med sina höga förväntningar på såväl elever som lärare passar IES perfekt in i kommunledningens höga ambitioner att Sigtuna kommuns skolor ska vara de bästa i landet. En annan viktig aspekt är att IES etablering i kommunen skapar ytterligare en möjlighet för invånarna själva att välja var barnen ska gå i skolan. Steg för steg ökar vi valfriheten inom alla områden. Kommunledningen hälsar IES härligt välkommen till Sigtuna kommun och hoppas på ett fortsatt nära samarbete i framtiden, säger Holst till märsta.nu

Med på invigningen var också IES grundare Barbara Bergström, VD Anna Nordenborg och rekord Sandy Schäfer.

2020_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

marinan_helsida
ewas_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

connys_helsida
liber_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

centrum_sommar2022_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider