centrum_host
Inlägget på Twitter.

Här hotas Arlanda

Arlanda och SAS har hotats på Twitter, enligt användaren kommer något att inträffa idag på flygplatsen: - Säkerhetspolisen tar alla anmälda hot och annan information som inkommer på allvar, skriver Säpo:s presschef Mirka Franzén i mail till märsta.nu

centrum_farsdag_artikel

En användare på Twitter hotar med att något kommer inträffa idag på Arlanda. ”Vi agerar tidigare än väntat” skriver användaren som är iklädd svarta kläder och håller i en IS-flagga. Användaren registrerade sig på Twitter i juli och har bara två inlägg i sitt flöde. Polisen, Arlanda, SAS och Aftonbladet är ”taggade” i inlägget.
– Förbered er för att något stort och farligt ska hända 1 augusti, skriver användaren.

Från Polisens ledningscentral hade man inga kommentarer om inlägget under morgonen utan hänvisade till SÄPO som hanterar hot mot flygplatser.

SÄPO fick under morgonen en skärmdump av inlägget från redaktionen. Men man är fåordiga kring det av utredningsskäl. Man kommer dock att ta det på allvar enligt presschefen Mirka Franzén.
– Vi bearbetar informationen för att se om det rör sig om för oss redan kända individer och bedömer om det finns substans i hot som framförs, för att sedan kunna gå vidare eller avfärda uppgifterna, uppger Franzén.

SÄPO kommer inte berätta vilken bedömning man gör eller om utredning har inletts för att man då avslöjar eventuellt arbete som kan pågå. Swedavias pressjour säger att ärendet är överlämnat till Polisen och man kommer inte kunna svara på detaljfrågor. Det uppstod långa köer till säkerhetskontrollen under morgonen men detta ska inte ha något samband med extraåtgärder med anledning av twitterhotet:
– Vi har lämnat över ärendet till polisen som kan uttala sig mer i detaljfrågor. Köerna i säkerhetskontrollen under morgonen har ingenting med detta att göra utan att det fortfarande är en stor reseperiod hos oss, svarar Annika Persson Kvarnbergs på pressjouren.

Uppdaterad kl. 12.46

fme_oktober
greeknighthelsida
centrum_farsdag
ica_oktober
happyhomes_2019

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

defacto_mustach_helsida
sigtunavatten_standard
nrh
colorama_april2
greeknight_outsider
connys