defacto_pan2020
Inlägget på Twitter.

Här hotas Arlanda

Arlanda och SAS har hotats på Twitter, enligt användaren kommer något att inträffa idag på flygplatsen: - Säkerhetspolisen tar alla anmälda hot och annan information som inkommer på allvar, skriver Säpo:s presschef Mirka Franzén i mail till märsta.nu

centrum_artikel

En användare på Twitter hotar med att något kommer inträffa idag på Arlanda. ”Vi agerar tidigare än väntat” skriver användaren som är iklädd svarta kläder och håller i en IS-flagga. Användaren registrerade sig på Twitter i juli och har bara två inlägg i sitt flöde. Polisen, Arlanda, SAS och Aftonbladet är ”taggade” i inlägget.
– Förbered er för att något stort och farligt ska hända 1 augusti, skriver användaren.

Från Polisens ledningscentral hade man inga kommentarer om inlägget under morgonen utan hänvisade till SÄPO som hanterar hot mot flygplatser.

SÄPO fick under morgonen en skärmdump av inlägget från redaktionen. Men man är fåordiga kring det av utredningsskäl. Man kommer dock att ta det på allvar enligt presschefen Mirka Franzén.
– Vi bearbetar informationen för att se om det rör sig om för oss redan kända individer och bedömer om det finns substans i hot som framförs, för att sedan kunna gå vidare eller avfärda uppgifterna, uppger Franzén.

SÄPO kommer inte berätta vilken bedömning man gör eller om utredning har inletts för att man då avslöjar eventuellt arbete som kan pågå. Swedavias pressjour säger att ärendet är överlämnat till Polisen och man kommer inte kunna svara på detaljfrågor. Det uppstod långa köer till säkerhetskontrollen under morgonen men detta ska inte ha något samband med extraåtgärder med anledning av twitterhotet:
– Vi har lämnat över ärendet till polisen som kan uttala sig mer i detaljfrågor. Köerna i säkerhetskontrollen under morgonen har ingenting med detta att göra utan att det fortfarande är en stor reseperiod hos oss, svarar Annika Persson Kvarnbergs på pressjouren.

Uppdaterad kl. 12.46

centrum_helsida2020
studeravidare_helsida
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

defacto_helsida
helsida_sommarlov
2020_helsida
brobygget_midgard_helsida

Hyresgäster störs av renoveringar

Bostad Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

connys_helsida
sigtunahem_sokbostad
happyhomes_sommar2020
brobygget_helsida_valsta
brobygget_outsider_valsta
nrh
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
outsider_sommarlov
sigtuna_vatten_outsider