moderaterna_riksdag
Inlägget på Twitter.

Här hotas Arlanda

Arlanda och SAS har hotats på Twitter, enligt användaren kommer något att inträffa idag på flygplatsen: - Säkerhetspolisen tar alla anmälda hot och annan information som inkommer på allvar, skriver Säpo:s presschef Mirka Franzén i mail till märsta.nu

centrum_artikel

En användare på Twitter hotar med att något kommer inträffa idag på Arlanda. ”Vi agerar tidigare än väntat” skriver användaren som är iklädd svarta kläder och håller i en IS-flagga. Användaren registrerade sig på Twitter i juli och har bara två inlägg i sitt flöde. Polisen, Arlanda, SAS och Aftonbladet är ”taggade” i inlägget.
– Förbered er för att något stort och farligt ska hända 1 augusti, skriver användaren.

Från Polisens ledningscentral hade man inga kommentarer om inlägget under morgonen utan hänvisade till SÄPO som hanterar hot mot flygplatser.

SÄPO fick under morgonen en skärmdump av inlägget från redaktionen. Men man är fåordiga kring det av utredningsskäl. Man kommer dock att ta det på allvar enligt presschefen Mirka Franzén.
– Vi bearbetar informationen för att se om det rör sig om för oss redan kända individer och bedömer om det finns substans i hot som framförs, för att sedan kunna gå vidare eller avfärda uppgifterna, uppger Franzén.

SÄPO kommer inte berätta vilken bedömning man gör eller om utredning har inletts för att man då avslöjar eventuellt arbete som kan pågå. Swedavias pressjour säger att ärendet är överlämnat till Polisen och man kommer inte kunna svara på detaljfrågor. Det uppstod långa köer till säkerhetskontrollen under morgonen men detta ska inte ha något samband med extraåtgärder med anledning av twitterhotet:
– Vi har lämnat över ärendet till polisen som kan uttala sig mer i detaljfrågor. Köerna i säkerhetskontrollen under morgonen har ingenting med detta att göra utan att det fortfarande är en stor reseperiod hos oss, svarar Annika Persson Kvarnbergs på pressjouren.

Uppdaterad kl. 12.46

2020_helsida

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

defacto_helsida
valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

connys_helsida
handbollsskola
centrum_helsida2020
mod_helsida
happyhomes_sommar2020

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
centrum_sommar_out
connys
nrh
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider