stationshusen
Inlägget på Twitter.

Här hotas Arlanda

Arlanda och SAS har hotats på Twitter, enligt användaren kommer något att inträffa idag på flygplatsen: - Säkerhetspolisen tar alla anmälda hot och annan information som inkommer på allvar, skriver Säpo:s presschef Mirka Franzén i mail till märsta.nu

centrum_artikel

En användare på Twitter hotar med att något kommer inträffa idag på Arlanda. ”Vi agerar tidigare än väntat” skriver användaren som är iklädd svarta kläder och håller i en IS-flagga. Användaren registrerade sig på Twitter i juli och har bara två inlägg i sitt flöde. Polisen, Arlanda, SAS och Aftonbladet är ”taggade” i inlägget.
– Förbered er för att något stort och farligt ska hända 1 augusti, skriver användaren.

Från Polisens ledningscentral hade man inga kommentarer om inlägget under morgonen utan hänvisade till SÄPO som hanterar hot mot flygplatser.

SÄPO fick under morgonen en skärmdump av inlägget från redaktionen. Men man är fåordiga kring det av utredningsskäl. Man kommer dock att ta det på allvar enligt presschefen Mirka Franzén.
– Vi bearbetar informationen för att se om det rör sig om för oss redan kända individer och bedömer om det finns substans i hot som framförs, för att sedan kunna gå vidare eller avfärda uppgifterna, uppger Franzén.

SÄPO kommer inte berätta vilken bedömning man gör eller om utredning har inletts för att man då avslöjar eventuellt arbete som kan pågå. Swedavias pressjour säger att ärendet är överlämnat till Polisen och man kommer inte kunna svara på detaljfrågor. Det uppstod långa köer till säkerhetskontrollen under morgonen men detta ska inte ha något samband med extraåtgärder med anledning av twitterhotet:
– Vi har lämnat över ärendet till polisen som kan uttala sig mer i detaljfrågor. Köerna i säkerhetskontrollen under morgonen har ingenting med detta att göra utan att det fortfarande är en stor reseperiod hos oss, svarar Annika Persson Kvarnbergs på pressjouren.

Uppdaterad kl. 12.46

coronakrisen

Nio av tio resenärer nu borta

Nyheter Nio av tio resenärer på Arlanda har försvunnit under ett år med pandemin: - Den svagare utvecklingen för flygresandet i inledningen av året består under februari, då resenärsminskningen ligger kvar på cirka 90 procent, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
meko_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida
connys_helsida
mordet i rävsta

Tredje mordet på ett halvår

Nyheter Lokalpolisområdeschef Christoffer Bohman kommenterade på måndagskvällen det tredje mordet i kommunen inom loppet av ett halvår: - Jag har full förståelse för att händelserna i natt och under den senaste tiden skakar om samhället, sa han till SVT Stockholm.

branden på SSHL

Sista delarna av aulan rivs

Nyheter Under eftermiddagen pågick eftersläckning och rivning av aulan i SSHL: - Vi är många som sörjer den vackra byggnaden, som varit en symbol och viktig samlingslokal för skolan i alla år. Tack för allt stöd som har flödat in under dagen, skriver SSHL i ett uttalande.

kaosnatten!

Oklart samband mellan mord och brand

Nyheter Polisen uppger att den som hotade SSHL förra veckan inte är misstänkt för branden då denne sitter frihetsberövad. Men man vill gärna ha in tips om både mordet och branden som inträffade under natten till måndag.

connys
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
meko_outsider