mote_sommar
Bistro Valvets semla
RC Chocolats längst fram och Tant Bruns bakom
Brödbodens semla
Coops semla

Här hittar du bästa semlorna

Fettisdagen är här och du undrar säkert var du hittar kommunens bästa semla?

centrum_artikel

Letar du efter kommunens bästa semla? Lugn märsta.nu:s testpanel har testat semlor hos fem bagerier, tre bagerier i Sigtuna och två i Märsta. Testpanelen lyckades inte utse den perfekta semlan i år heller, således ingen semla fick betyget 5 av 5. Dock finns det en delad vinnare då Tant Brun och Bistro Valvet båda fick 4/5. Tant Brun fick mycket plus för sitt saftiga bröd och Valvet för sammansättningen då semlan var välbalanserad, inte för söt och inte för nötig.

Om testpanelen: Testpanelen bestod av fem läsare i åldern 18-70 år. Testet gjordes på så sätt att semlor köptes och alla i testet smakade en bit av vardera semla. De bedömde bland annat smak på bröd, konsistens och smak på grädde, mandelmassans smak och nötighet, brödets känsla och gav sedan ett helhetsbetyg. 

happyhomes_sommar2020

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

marina_helsida

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

2020_helsida
brobygget_midgard_helsida
studeravidare_helsida
kaa_sigtuna_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

brobygget_helsida_valsta
spedition_sigtuna
defacto_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

speedy_helsida
brobygget_outsider_valsta
speedy_outsider
brobygget_midgard_outsider
studeravidare_outsider
kaa_outsider
nrh
sigtuna_natur_sommar_outsider
marina_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out