centrum_panorama2020
Bistro Valvets semla
RC Chocolats längst fram och Tant Bruns bakom
Brödbodens semla
Coops semla

Här hittar du bästa semlorna

Fettisdagen är här och du undrar säkert var du hittar kommunens bästa semla?

Letar du efter kommunens bästa semla? Lugn märsta.nu:s testpanel har testat semlor hos fem bagerier, tre bagerier i Sigtuna och två i Märsta. Testpanelen lyckades inte utse den perfekta semlan i år heller, således ingen semla fick betyget 5 av 5. Dock finns det en delad vinnare då Tant Brun och Bistro Valvet båda fick 4/5. Tant Brun fick mycket plus för sitt saftiga bröd och Valvet för sammansättningen då semlan var välbalanserad, inte för söt och inte för nötig.

Om testpanelen: Testpanelen bestod av fem läsare i åldern 18-70 år. Testet gjordes på så sätt att semlor köptes och alla i testet smakade en bit av vardera semla. De bedömde bland annat smak på bröd, konsistens och smak på grädde, mandelmassans smak och nötighet, brödets känsla och gav sedan ett helhetsbetyg. 

happy_homes_mars
2020_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

speedy_helsida
marina_helsida
defacto_helsida
#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

festspec_corona_helsida
salong_elisabeth_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida

Sjutton vilken Mello

Nöjesnyheter Sjutton artister kom till start i Sigtunas egna melodifestival, Funkisglädje: - Det är sjunde året i rad som vi håller Mellon och utvecklingen går åt rätt håll.

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
festspec_corona_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
speedy_outsider
nrh