defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Här hittar du alla naturreservat

I kommunen finns ett antal natturreservat där du kan uppleva värdefull naturmiljö av olika slag.

centrum_artikel

I Sigtuna kommun finns 11 naturreservat, ett av dessa delas med Vallentuna (Åttesta). Naturreservaten är av olika karaktär, exempelvis Fysingen som ses som en fantastisk fågelsjö har fågeltorn och nästan 100 häckande fågelarter, det finns ett fågeltorn där du kan spana.

Här hittar du alla Naturreservat.

2020_helsida
dackskiftarna_helsida
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

vardcentral_helsida
speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

connys_helsida
sigtunastad_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider
nrh
sigtunastad_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider