arlandagk_panorama
Sjudargården i Sigtuna

Här finns godkända bad i kommunen

Sigtuna kommun har två så kallade EU-bad med godkända gränsvärden.

banner_juni_artikel

Badsäsongen är igång och vill man inte bada i Midgårdsbadet så finns det så kallade EU-bad där vattenkvaliteten är tillräckligt hög för att det ska räknas som ett säkert bad utan risk för högre halter av algblomning bakterier. Bland annat kontrolleras tarmbakterier rapporterar Mitt i Stockholm:
– Avloppsvatten kan innehålla sjukdomsframkallande mikroorganismer som kan orsaka magsjuka om man sväljer det, säger Anette Hansen, utredare på Folkhälsomyndigheten, till tidningen.

Sigtuna kommuns två EU-bad med godkända nivåer just nu är Sjudargården och Steningebadet, fler bad kan läggas till listan när kontrollerna tar fart från kommunens sida. Det är dock inte alla bad som klassas som EU-bad, i länet finns ca 250 offentliga badplatser, av dem är det 81 som klassas som EU-bad enligt Mitt i.

banner_juni_helsida
sigtunavatten_standard

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

ica_valsta_choklad
fme_helsida

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

sommar

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

defacto_helsida

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

sbrf_helsida
happyhomes_2019
colorama_april2

Alliansens budget för 2020 klubbad

Politik Under onsdagen antogs budgeten för 2020: - Alliansmajoritetens budget - en långsiktig, ansvarsfull budget som nu stabiliserat en mycket bräcklig ekonomi och samtidigt förmår skjuta till 120 miljoner kronor till skola, förskola, äldreomsorg, trygghetsarbetet och våra andra kärnverksamheter, skriver Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook.

nrh
connys
fme_outsider
colorama_april
sbrf_outsider
sportfiske_sommar
defacto_outsider