panorama_centrum
Valborg i SigtunaFoto: Insändarbild

Här brinner första brasan på två år

För första gången på två år tändes en eld i Sigtuna och tusentals hade tagit sig till Strandpromenaden för att se brasan ute i fjärden.

Sigtunas firande var tillbaka med en bras i fjärden i höjd med Äventyrsgolfen på Strandpromenaden. Tusentals sigtunabor och andra kommuninvånare hade tagit sig till platsen för att se den första officiella brasan på två år. Inte sedan 2019 har det tänts brasor i kommunen och många andra platser i kommunen. En sigtunabo som märsta.nu varit i kontakt med berättar att stämningen var elektrisk och det var förväntan i luften.
– Vi har verkligen längtat efter detta, säger sigtunabon som även skickade en bild till redaktionen.

2020_helsida
defacto_helsida
liber_helsida
ewas_helsida
connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

mp_helsida_april

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

marinan_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
connys
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
marina_outsider
ewas_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider