defacto_pan
Det kryllar av vägarbeten i kommunen och på E4:an i sommar.Foto: Insändarbild

Här är vägarbetena i sommar

Flera vägarbeten kommer att ske under sommaren i kommunen. Vissa är pågående sen tidigare.

centrum_tvaar

Sommaren är högperiod för Trafikverkets vägarbeten. Flera kommer att ske i kommunen, en del är pågående sedan tidigare men intensifieras när det är lugnare i trafiken under sommarmånaderna.

Väg 891 Rosersberg-Rosersbergs slott: Pågående sedan 11/11 2017 och beräknas färdig 2021, det gäller arbete med bro över järnvägen, omladdning sker via Metallvägen och Skansvägen.

Väg 255 Droppsta till länsgränsen mot Uppsala: Pågår sedan 16/5 och avslutas 30 juni, ett körfält stängs av.

Väg 925 mellan Österby-Skråmsta: Pågående sedan 17/4 fram till 30/6, hastigheten är nedsatt till 50 km/h.

Väg 263 i höjd med Granby: Pågående sedan 6/12 fram till 29 juni.

Väg 919 Torslunda-Skogstorp: Pågående sedan 17/4 fram till 30/6.

E4N strax före länsgräns mot Uppsala. Startar 1 juni, oklart hur länge det pågår. Hastigheten kommer att sättas ner till 50 km/h.

Väg 926 mellan Starmossen-Lillgården: Pågående sedan 7/5-32/8, ett körfält stängs av och hastighet nedsatt till 50 km/h.

Väg 858 Kimsta-Trosta, riktig mot Arlanda. Pågår 1/6-31/8, hastigheten sätts ner till 70 km/h. Stor påverkan på trafiken då en ny ledningskapel ska läggas.

Väg 929 mellan Markim-Albano, riktning mot Albano. Pågår mellan 7/5-31/5, trafiken kommer att regleras med signal och lots, påverkar trafiken stort.

Väg 273 vid Arlanda stängs av för broarbete i fyra veckor och trafiken mot Arlanda leds om via Märsta.

E4 mellan Glädjen-Rotebro. Beläggningsarbete och vägen stängs av en riktning i taget.

Källa: Trafikverket

 

defacto_helsida

Här är Årets pedagoger

Nyheter Sigtuna kommun har utsetts sex pedagoger till Årets pedagoger 2018: - Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun som spelar en viktig roll för lärande, trygghet och utveckling i förskola och skola. Det är med stor glädje som vi lyfter fram dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

banner_trerosor
connys
ridskola_2019_helsida
arlandagolf

Ekillaelever missnöjda med maten

Nyheter Elever på Ekillaskolan klagar över att maten inte är vällagad och att muslimer inte får halalkost: - Alla skolor har samma matsedel och därmed serveras samma rätter varje dag på skolorna, säger Camilla Lindström, områdeschef och leg. dietist på MatEnheten.

sangensemble

Holst: Skolan har fått mer

Politik Under torsdagen kommer Lärarförbundet att genomföra en demonstration mot nedskärningar, men kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) poängterar att ramarna för skolan ökar i år.

sigtunavatten_standard

uppdaterad En till sjukhus efter påkörning

Blåljus En person kördes på vid korsningen Västra Bangatan/Nymärstagatan vid 12.30-tiden: - En anmälan om vållande till kroppsskada har upprättats, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

icavalsta_semlor
Kuppen i Arlandastad

Fem häktade efter kuppen

Nyheter Fem personer begärdes häktade på sannolika skäl misstänka för grov stöld på måndagen efter fredagen kupp i Arlandastad.

happyhomes_2019
sh_oppet
ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider