defacto_skor
Det kryllar av vägarbeten i kommunen och på E4:an i sommar.Foto: Insändarbild

Här är vägarbetena i sommar

Flera vägarbeten kommer att ske under sommaren i kommunen. Vissa är pågående sen tidigare.

banner_artikel

Sommaren är högperiod för Trafikverkets vägarbeten. Flera kommer att ske i kommunen, en del är pågående sedan tidigare men intensifieras när det är lugnare i trafiken under sommarmånaderna.

Väg 891 Rosersberg-Rosersbergs slott: Pågående sedan 11/11 2017 och beräknas färdig 2021, det gäller arbete med bro över järnvägen, omladdning sker via Metallvägen och Skansvägen.

Väg 255 Droppsta till länsgränsen mot Uppsala: Pågår sedan 16/5 och avslutas 30 juni, ett körfält stängs av.

Väg 925 mellan Österby-Skråmsta: Pågående sedan 17/4 fram till 30/6, hastigheten är nedsatt till 50 km/h.

Väg 263 i höjd med Granby: Pågående sedan 6/12 fram till 29 juni.

Väg 919 Torslunda-Skogstorp: Pågående sedan 17/4 fram till 30/6.

E4N strax före länsgräns mot Uppsala. Startar 1 juni, oklart hur länge det pågår. Hastigheten kommer att sättas ner till 50 km/h.

Väg 926 mellan Starmossen-Lillgården: Pågående sedan 7/5-32/8, ett körfält stängs av och hastighet nedsatt till 50 km/h.

Väg 858 Kimsta-Trosta, riktig mot Arlanda. Pågår 1/6-31/8, hastigheten sätts ner till 70 km/h. Stor påverkan på trafiken då en ny ledningskapel ska läggas.

Väg 929 mellan Markim-Albano, riktning mot Albano. Pågår mellan 7/5-31/5, trafiken kommer att regleras med signal och lots, påverkar trafiken stort.

Väg 273 vid Arlanda stängs av för broarbete i fyra veckor och trafiken mot Arlanda leds om via Märsta.

E4 mellan Glädjen-Rotebro. Beläggningsarbete och vägen stängs av en riktning i taget.

Källa: Trafikverket

 

nationaldag_sigtunakommun
februari
vuxenutbildning2
dackia_2018
premiar_sportfiske
valet2018

uppdaterad (SD)-kritik mot att tillstånd i valrörelsen inte skickats in

Politik De största partierna Socialdemokraterna och Moderaterna har inte lyckats komma överens om förutsättningarna för valrörelsen och ingen tillståndsansökan har skickats in till polisen enligt Sverigedemokraterna: - Man har inte skött det alls. Ansökningarna har nu försenats beroende på de etablerade maktpartiernas totala misslyckande i ärendet, uppger Nils Persson, vice ordförande i Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

Landstinget ska minska rester av läkemedel i Mälaren

Nyheter Varje gång i tar medicin så hamnar det rester från medicinen via vårt kiss och bajs i avlopp och sedan ut i sjöarna. Reningsverken kan inte ta bort alla ämnen helt. Därför har det införts en plan i Stockholms läns landsting som ska implementeras fram till 2021. På den finns en lista med 25 läkemedel som verkar hormonstörande, beteendestörande eller antibiotikaresistensutvecklande i miljön enligt ett pressmeddelande från Centerpartiet.

Äldre får trygghetslinje

Nyheter Äldre i kommunen kommer att få en ringlinje: - Många äldre känner oro för att ramla och bli liggande ensamma i flera dagar och vi är övertygade om att de skulle känna sig tryggare med trygghetsringning, säger Barbro Persson, en av initiativtagarna.

Var noga med badsäkerheten

Nyheter Sommarvärmen kom tidigt i år och snart börjar även Mälarens vatten bli varmt. Men se till att bada säkert uppmanar Brandkåren Attunda.

val2018
vuxentutbildning
standard_start
connys
oppning_sportfiske2
objekt4
Norra Redovisningshuset
barnnplattan
sigtunavatten_standard
veterankraft_standard
objekt2
objekt3
outsider_moderat
outsider_defacto
nfc_vinter
standard_ridskola