panorama_centrum
Foto: Pressbild/OnlinePizza

Här är populäraste pizzorna

Pizza på Nyårsdagen har blivit tradition och pizzeriorna runt om i kommunen rustar för att leverera: - Traditionen med pizza på nyårsdagen är för många lika viktig som julskinka på julbordet och fyrverkerier på nyårsafton, säger Onlinepizzas VD Daniel Strömberg.

Rosersbergarna väljer helst en kebabpizza enligt Onlinepizza, märstaborna väljer Vesuvio. Det är populäraste pizzorna bortsett från egenmodifierad som knappt fyra av tio helst beställer.

Nyårsdagen är årets pizzaätardag, trycket är stort runt om på landets pizzerior, även i kommunen så klart. Mest beställs mellan klockan 13-19, då är det riktigt svettigt för pizzabagarna.
– Traditionen med pizza på nyårsdagen är för många lika viktig som julskinka på julbordet och fyrverkerier på nyårsafton. Det ser vi också tecken på i vår statistik, där tre gånger så många beställer hem pizza jämfört med en vanlig söndag, säger Daniel Strömberg, VD för Onlinepizza.

Rosersbergarnas favoriter
Egen variant 40%
Kebabpizza 6,8%
Vesuvio 6,6%
Calzone 5,6%
Cappricciosa 4,8%

Märstabornas favoriter
Egen variant 37%
Vesuvio 7,44%
Cappricciosa 4,4%
Calzone 4,3%
Kebabpizza 3,58%

centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
2020_helsida
marinan_helsida
connys_helsida
liber_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

mp_helsida_april

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

defacto_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
connys
marina_outsider
ewas_outsider
mp_outsider2022
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider