moderaterna_riksdag
Intill Brista kraftvärmeverk finns den nya anläggningenFoto: Pressbild

Här är den unika plastsorteringsanläggningen

Uppe vid Brista Kraftvärmeverk har Stockholm Exergi tillsammans med SÖRAB satt igång verksamheten i en eftersorteringsanläggning som separerar plast från brännbart avfall.

Plasten som slängs i brännbart ska nu återvinnas från avfall som invånare i ett stort antal stockholmskommuner slängt i brännbart. En anläggning har startat upp vid Brista kraftvärmeverk. Innan avfallet bränns så sorteras plasten ut och levereras till Svensk plaståtervinning i Motala för att där gå till tillverkning av nya plastprodukter.

Sorteringen är helt automatisk och ingen manuell sortering förekommer. Arbetet med att trimma den pågår vilket har dragit ut på tiden på grund av pandemin. Den kommer när kapaciteten är på topp kunna köras i tvåskift mellan 6-22 med maxflöde av 40 ton i timmen.
– Tack vare nya anläggningen kan vi öka återvinningsgraden och minska fossilandelen i bränslet. På sikt minskar detta vårt behov att köpa utsläppsrätter, uppger Mårten Eriksson, chef för återvinning inom Stockholm Exergi.

centrum_helsida2020

Kommunledningen planerar för öppning av Valstaskolan

Politik Valstaskolan som stängdes för några år sedan kan till kommande läsår öppnas igen: - När Valstaskolan stängdes under den förra majoriteten styre gjordes det utifrån de förhållanden som gällde då. I efterhand kan vi bara konstatera att det inte blev bra för lokalsamhället i centrala Valsta, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

defacto_helsida
jul2021
valsta-jul_helsida
mp_host_helsida
julmarknad_helsida
connys_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

happyhomes_sommar2020
2020_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

connys
swedol_outsider
valsta_jul_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
mp-outsider
jul_outsider
julmarknad_outsider
ridskola_2020_outsider
stationshusen_out