arlandagk_panorama
Pernilla Bergqvist (L), Jan Selling, Helle Olander och Mattias Askerson (M)Foto: Sigtuna kommun
Jan Selling, EkillaskolanFoto: Sigtuna kommun
Sazan Osman, EddaskolanFoto: Sigtuna kommun
Pascal Messo, Ärlinghedens förskolaFoto: Sigtuna kommun
Sofia Haegermark Lundin, S:ta Gertruds skolaFoto: Sigtuna kommun
Johan Toreberg, ArlandagymnasietFoto: Sigtuna kommun
Helle Olander, SSHL, med Mattias Askerson (M), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.Foto: Sigtuna kommun

Här är Årets pedagoger

Sigtuna kommun har utsetts sex pedagoger till Årets pedagoger 2018: - Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun som spelar en viktig roll för lärande, trygghet och utveckling i förskola och skola. Det är med stor glädje som vi lyfter fram dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

centrum_pask

Årets pedagoger får dela på 40 000 kronor inom förskola, skola, gymnasieskola, gymnasiesärskola eller komvux. Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) och Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande, Gun Eriksson (S), 2:e vice ordförande i Barn- och ungdomsnämnden, och Mattias Askerson (M) har överraskat pedagogerna på deras arbetsplatser.

Pedagogerna har nominerats av elever, kollegor eller föräldrar under en tid. Pedagogerna ska vara omtyckta, omtänksamma, engagerade, ambitiösa, lyhörda och gör skillnad. 290 nomineringar kom in och nu har dessa sex utsetts;
– Johan Toreberg, Arlandagymnasiet
– Helle Olander, Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL), gymnasium
– Pascal Messo, Ärlinghedens förskola
– Jan Selling, Ekillaskolan
– Sofia Haegermark Lundin, S:ta Gertruds skola
– Sazan Osman, Eddaskolan

I samband med kommunfullmäktige kommer vinnarna att uppmärksammas:
– Det är väldigt roligt att få dela ut priset Årets pedagog 2019 och genom det få uppmärksamma två duktiga och omtyckta pedagoger, där vi fått in nomineringar från både deras elever och kollegor, säger Mattias Askerson (M), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

defacto_helsida
colorama_april2

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

ica_pask
bonava_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

fme_helsida

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

centrum_pask_helsida
happyhomes_2019

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

valsta_utveckling

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

logistik_utbildning

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.