centrum_jul_panorama
Foto: Daniel Iskandar

Här åker flest fartsyndare fast

Tre kameror i kommunen kommer in på länets Topp 20-lista över flest fartsyndare

centrum_jul_artikel

Förra året sattes fler hastighetskameror upp på väg 263 mellan Sigtuna-Erikssund, efter ett år i drift visar det sig att kameran som är satt i höjd med Bärmö är den som fångar tredje mest fartsyndare i hela länet. 242 fortkörare har rapporterats via den kameran enligt Mitt i Stockholm. Etta är Rydbo i Österåker med 364 fortkörare, därefter Väg 268 vid Brottby, Vallentuna med 249.

Ytterligare två kameror i kommunen kommer med på topp 20-listan. På plats 10 är kameran i höjd med Till på väg 263 som fångat 186 fortkörare, på plats 19 är ännu en ny kamera i höjd med Eriksson med 125 fortkörare.

Se hela topplistan här (Extern länk)

ica_oktober

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

greeknighthelsida

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

fme_oktober

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
julbord_helsida
colorama_jul

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

trainingpartner_jobb_helsida
tp_helsida

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

tp_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
julbord
greeknight_outsider
connys
nrh