centrum_host
Flera barn fick åka hästtransport till badet i tisdagsFoto: Insändarbild

Här åker barnen hästtransport till badet

I tisdags såg Jenny Thoresson hur flera barn fick åka hästtransport från ridläger till badstranden i Rosersberg. Hon kallade sen på Polis som pratade med chauffören.

centrum_farsdag_artikel

Händelsen inträffade i Rosersberg i tisdags men först under torsdagen blev omständigheterna kända. Jenny Thoresson såg händelsen då någon stoppat in flera barn i hästtransporten för att åka till badplatsen.
– Det är helt katastrofalt. Jag tänkte, ”Det här är fan inte sant”. Jag hoppas att alla föräldrar som har barn på det här lägret har godkänt att deras barn transporteras i hästtransport, säger Jenny till tidningen Expressen.

Polisen har bekräftat för Expressen att händelsen inträffat.
– När vi fick tag på ekipaget var de vid en badstrand, det var fullt med barn där. Jag förklarade att det är en anmälare som har berättat att man sett det här ekipaget med barn inuti. Jag förklarade att det är högst olämpligt, man kan utsätta barnen för fara, säger polisen Bobo Mårtensson enligt tidningen.

Saknades bevis
Föraren ska ha fått en skarp tillsägelse och blev tvungen att ordna hemtransporten på ett annat sätt. Polisen gjorde en samlad bedömning om att det ändå inte rörde sig om något brott då transporten gick på en enskild väg och att bevis saknades. Det kunde dock ha slutat illa:
– Enligt fordonsägaren har hon åkt max 30 kilometer i timmen. Men det är tillräckligt fort om man måste panikbromsa. Man far ju inte ut ur transporten, men man kan göra sig illa, fortsätter Mårtensson

”Kommer inte upprepas”
Ansvariga på den aktuella ridklubben bekräftar också händelsen och beklagar att barnen fått färdats i hästtransporten.
– Vi är väldigt inställda på säkerhet och det här var ett misstag. Polisen pratade med oss och vi har följt deras råd. Vi har även pratat med allas föräldrar. Vi har följt upp händelsen och det kommer inte att upprepas, säger en ansvarig på ridklubben till Expressen.

sigtunavatten_standard
greeknighthelsida

Turist arbetade på airside

Nyheter I samband med en rutinkontroll på Arlanda i helgen upptäckte Gränspolisen att anställd på Arlanda inte hade rätt att arbeta i landet.

ica_oktober
fme_oktober
centrum_farsdag
defacto_mustach_helsida
happyhomes_2019
nrh
colorama_april2
greeknight_outsider
connys