moderat_sommar
Flera barn fick åka hästtransport till badet i tisdagsFoto: Insändarbild

Här åker barnen hästtransport till badet

I tisdags såg Jenny Thoresson hur flera barn fick åka hästtransport från ridläger till badstranden i Rosersberg. Hon kallade sen på Polis som pratade med chauffören.

centrum_artikel

Händelsen inträffade i Rosersberg i tisdags men först under torsdagen blev omständigheterna kända. Jenny Thoresson såg händelsen då någon stoppat in flera barn i hästtransporten för att åka till badplatsen.
– Det är helt katastrofalt. Jag tänkte, ”Det här är fan inte sant”. Jag hoppas att alla föräldrar som har barn på det här lägret har godkänt att deras barn transporteras i hästtransport, säger Jenny till tidningen Expressen.

Polisen har bekräftat för Expressen att händelsen inträffat.
– När vi fick tag på ekipaget var de vid en badstrand, det var fullt med barn där. Jag förklarade att det är en anmälare som har berättat att man sett det här ekipaget med barn inuti. Jag förklarade att det är högst olämpligt, man kan utsätta barnen för fara, säger polisen Bobo Mårtensson enligt tidningen.

Saknades bevis
Föraren ska ha fått en skarp tillsägelse och blev tvungen att ordna hemtransporten på ett annat sätt. Polisen gjorde en samlad bedömning om att det ändå inte rörde sig om något brott då transporten gick på en enskild väg och att bevis saknades. Det kunde dock ha slutat illa:
– Enligt fordonsägaren har hon åkt max 30 kilometer i timmen. Men det är tillräckligt fort om man måste panikbromsa. Man far ju inte ut ur transporten, men man kan göra sig illa, fortsätter Mårtensson

”Kommer inte upprepas”
Ansvariga på den aktuella ridklubben bekräftar också händelsen och beklagar att barnen fått färdats i hästtransporten.
– Vi är väldigt inställda på säkerhet och det här var ett misstag. Polisen pratade med oss och vi har följt deras råd. Vi har även pratat med allas föräldrar. Vi har följt upp händelsen och det kommer inte att upprepas, säger en ansvarig på ridklubben till Expressen.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

brobygget_helsida_valsta
centrum_helsida2020
2020_helsida
sigtunahem_sokbostad

Hyresgäster störs av renoveringar

Bostad Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

brobygget_midgard_helsida
studeravidare_helsida
helsida_sommarlov
defacto_helsida
brobygget_midgard_outsider
studeravidare_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
nrh
outsider_sommarlov
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider