center_pan21
Konstnären Hanna HedmanFoto: Sanna Lindberg

Hanna skapar konst i nya skolor

Konstnären Hanna Hedman kommer att skapa konstverk för nya Tingvallaskolan och Aspbackens förskola: - Jag samlar just nu in anonyma tankar i form av berättelser från vuxna boende i området, säger Hanna.

centrum_artikel

Nya Tingvallaskolan och Aspbackens förskola som ska stå klart till hösten 2022 kommer får konstverk av Hanna Hedman. Hon arbetar med projektet genom att samla in tankar från vuxna boende i området. Det blir tre konstverk som kommer sväva i taken inne i byggnaderna. Hanna är även konsthantverkare, utbildad i USA, Nya Zeeland och Sverige. Hon blandar fantasi med verklighet i konsten.

Konstverket har fått titeln ”Vuxit ihop” utifrån möten och intervjuer med barn och vuxna på Tingvallaskolan och Aspbackens förskola. Även Arhems äldreboende har medverkat. Om man vill vara med så kan man höra av sig via hannahedman.com

vaccin
mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020
helsida_var2021

Sigtunabandet går på turné

Kultur & Nöje Sigtunabandet Nocean går på turné med sin musikalisk föreställning: - Innan Covid-19 ens fanns så började vi fundera på hur vi kunde tänka utanför boxen med vilka scener vi skulle spela på. Samt vilken riktning vi ville åt - så då landade vi i att vi ville göra filmisk metal med livekonserter på teaterscener, berättar sångerskan Hanna Olsson.

dack-helsida
bildextra

Så var Märstakalaset

Nöjesnyheter Märstakalaset arrangerades på lördagen med bland annat Stage Academy som letade musiktalanger: - Det var en hektisk dag, men det är det värt när man får se så mycket ung talang. Artisttävlingen gick super och slutade i allsång och Klara Hammarström var också grym. Det var längesen jag hade en sån här dag, det var efterlängtat, säger Adam Jönssön, projektledare på Stage Academy

defacto_helsida
Klickextra!

Mest klickat i augusti

Nöjesnyheter Har du missat någon stor nyhet på märsta.nu i augusti? Nu får du ny chans att läsa de viktigaste nyheterna den gånga månaden.

bostad_helsida
connys_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
dack-outsider
vaccin-outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
bostad_outsider
mp-outsider
connys
nrh