event_panorama
Konstnären Hanna HedmanFoto: Sanna Lindberg

Hanna skapar konst i nya skolor

Konstnären Hanna Hedman kommer att skapa konstverk för nya Tingvallaskolan och Aspbackens förskola: - Jag samlar just nu in anonyma tankar i form av berättelser från vuxna boende i området, säger Hanna.

Nya Tingvallaskolan och Aspbackens förskola som ska stå klart till hösten 2022 kommer får konstverk av Hanna Hedman. Hon arbetar med projektet genom att samla in tankar från vuxna boende i området. Det blir tre konstverk som kommer sväva i taken inne i byggnaderna. Hanna är även konsthantverkare, utbildad i USA, Nya Zeeland och Sverige. Hon blandar fantasi med verklighet i konsten.

Konstverket har fått titeln ”Vuxit ihop” utifrån möten och intervjuer med barn och vuxna på Tingvallaskolan och Aspbackens förskola. Även Arhems äldreboende har medverkat. Om man vill vara med så kan man höra av sig via hannahedman.com

connys_helsida

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

social_helsida
centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
helsida_sfs
mp_helsida_april

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

event_outsider
swedol_outsider
ewas_outsider
nrh
pantamera_out
outsider_social
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
sfs_out
connys