event_panorama
Milo Hanna blev stor poängräddareFoto: Daniel Iskandar

Hanna poängräddare på övertid

FC Arlanda knepen poäng i derbyt mot GUSK efter sen kvittering och storspel av målvakten Milo Hanna: - Det var gamla handbollsreflexer, säger Hanna till märsta.nu

FC Arlanda kvitterade till 1-1 i 86:e minuten efter att Pierre Yaghleji hittat in till Benjamin Annan Fadi som med en distinkt nick satte bollen i målvaktens bortre hörn. Därefter följer 7-8 minuter av Hawaiifotboll där lagen går för full maskin för tre poäng. GUSK var närmast segern när ett inlägg från vänster når in i boxen till en framrusande GUSK-spelare. Milo Hanna, målvakt i FC Arlanda, svarar sen för en matchavgörande räddning:
– Jag ser han komma och det är gamla handbollsreflexer som kommer fram, det är bara rusa ut och skicka fram en kroppsdel. Det kan ha varit en av de sjukaste räddningar jag gjort i min karriär, berättar Milo Hanna.

GUSK hade flera möjligheter att utöka sin ledning i första och andra, Hanna räddade även ett friläge i 80:e minuten. Det krävdes en straff för att få hål på honom i första när Anton Henning klev fram och skickade in en bra slagen straff i mål. Hanna gick åt rätt håll men det räckte inte.

Matchen var jämn i cirka 15 minuter. Därefter är det GUSK för hela slanten i princip fram till sista tjugo minuterna. GUSK hade ett stort spelövertag och FC Arlanda hade knappt ett anfall längre än tio sekunder.
– De (GUSK, reds anm) är bra, de följer matchplan, deras vänsterback går inte att stoppa, han skapade mycket. det tar för lång tid för oss att komma igång. Det var en krigarmatch och vi har inte krigarmentalitet. I andra tycker jag vi står upp bra vi kämpar tillbaka och har lite halvlägen. Men vi måste våga spela fotboll, säger Milo Hanna.

Milo Hanna har fått tuff konkurrens i arlandamålet i och med värvningen Jean-Marc Antersijn.
– Kul att kunna leverera med lite konkurrens. Jag måste bevisa varför jag är etta.

Mål
GUSK: Henning, straff (18)
FCA: Benjamin Annan Fadi (86)

defacto_helsida
social_helsida
ewas_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april

Elliot Duvert klar för VM i Colombia

Friidrott Elliot Duvert har tagits ut till Junior-VM i Colombia 1:a augusti: - Elliot har, vid båda sommarens mångkamper, med god marginal överträffat kvalgränsen till Junior-VM och ska självklart med till Cali, säger Mikael Wennolf, landslagsledare, till sajten fridrott.se

helsida_sfs

Fotbollsevent i Märsta Centrum

Fotboll Mutima Fotboll arrangerar ett tredagarsevent i Märsta Centrum 15-17 juli: - Syftet med eventet är att visa en positiv bild av Märsta. En möjlighet för alla invånare att se det som är bra och på så sätt uppskatta det vi har, berättar Alwin Waswa på Mutima Fotboll.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
pantamera_out
connys
swedol_outsider
ewas_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
event_outsider
sfs_out
moderat_outsider
outsider_social