halloween_centrum
Milo Hanna blev stor poängräddareFoto: Daniel Iskandar

Hanna poängräddare på övertid

FC Arlanda knepen poäng i derbyt mot GUSK efter sen kvittering och storspel av målvakten Milo Hanna: - Det var gamla handbollsreflexer, säger Hanna till märsta.nu

centrum_artikel

FC Arlanda kvitterade till 1-1 i 86:e minuten efter att Pierre Yaghleji hittat in till Benjamin Annan Fadi som med en distinkt nick satte bollen i målvaktens bortre hörn. Därefter följer 7-8 minuter av Hawaiifotboll där lagen går för full maskin för tre poäng. GUSK var närmast segern när ett inlägg från vänster når in i boxen till en framrusande GUSK-spelare. Milo Hanna, målvakt i FC Arlanda, svarar sen för en matchavgörande räddning:
– Jag ser han komma och det är gamla handbollsreflexer som kommer fram, det är bara rusa ut och skicka fram en kroppsdel. Det kan ha varit en av de sjukaste räddningar jag gjort i min karriär, berättar Milo Hanna.

GUSK hade flera möjligheter att utöka sin ledning i första och andra, Hanna räddade även ett friläge i 80:e minuten. Det krävdes en straff för att få hål på honom i första när Anton Henning klev fram och skickade in en bra slagen straff i mål. Hanna gick åt rätt håll men det räckte inte.

Matchen var jämn i cirka 15 minuter. Därefter är det GUSK för hela slanten i princip fram till sista tjugo minuterna. GUSK hade ett stort spelövertag och FC Arlanda hade knappt ett anfall längre än tio sekunder.
– De (GUSK, reds anm) är bra, de följer matchplan, deras vänsterback går inte att stoppa, han skapade mycket. det tar för lång tid för oss att komma igång. Det var en krigarmatch och vi har inte krigarmentalitet. I andra tycker jag vi står upp bra vi kämpar tillbaka och har lite halvlägen. Men vi måste våga spela fotboll, säger Milo Hanna.

Milo Hanna har fått tuff konkurrens i arlandamålet i och med värvningen Jean-Marc Antersijn.
– Kul att kunna leverera med lite konkurrens. Jag måste bevisa varför jag är etta.

Mål
GUSK: Henning, straff (18)
FCA: Benjamin Annan Fadi (86)

2020_helsida
centrum_helsida2020

Nilsson stannar i Skånela

Handboll Skånelas trotjänare Marcus Nilsson förlänger kontraktet med moderklubben: - Det var ett enkelt beslut, säger Nilsson i en kommentar.

bostad_helsida
mp_host_helsida
herrallsvenskan

Heroisk vändning när Skånela vann

Handboll Skånela svarade för en heroisk vändning mot OV efter underläge i paus med sex bollar: - Vi skulle gå in som hungriga tigrar men gick in som tama får, sa tränare Jimmy Karlsson om starten.

defacto_helsida
damallsvenskan

Skånela föll trots 31 mål

Handboll Skånela som inlett Damallsvenskan tungt noterade ett tredje nederlag i Vikingahallen mot OV Helsingborg: - Idag tycker jag att vi på allvar har möjlighet att vinna, sa tränare Fredrik Söderberg Wernheim efter matchen.

helsida_var2021
connys_helsida
dack-helsida
Extra

F14 vidare i USM

Handboll Skånelas F14-lag är vidare i USM efter tre klara segrar hemma i Vikingahallen.

happyhomes_sommar2020

Märsta Syrianska FC klarade kontraktet

Fotboll Det krävdes en enda seger för att Märsta Syrianska FC skulle hålla sig kvar, den kom i sista omgången mot Persien: - Känns väldigt skönt att vi kunde säkra kontraktet i femman inför nästa säsong, säger tränaren Abu Khan.

division 4

Bygdens lag utanför kvalet

Fotboll Det såg ljust ut på förhand i Division 4 för RIK men när domarna blåst samtliga matcher stod det klart att RIK slutar femma och Märsta IK fyra.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
bostad_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
dack-outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
nrh