moderat_sommar
Hanna AlmqvistFoto: Sigtuna kommun

Hanna finalist i vetenskapstävling

Hanna Almqvist, 18, från Arlandagymnasiet är en av finaliseterna i den rikstäckande vetenskapstävlingen Svenska Juniorvattenpriset.

centrum_artikel

Hanna Almqvist från Hällsbo i Sigtuna går på Arlandagymnasiet och har i år gjort ett forskningsarbete om vandrarmusslan.
– Det har helt klart varit intressant att prova på forskningsarbete. Jag förstår att det är viktigt att på ett korrekt sätt ta fram fakta, som ger en bra lägesanalys för beslutsfattare. Att ha blivit uttagen till final känns så klart kul för mig och även för mina handledare som har stöttat mig under processen, säger Hanna Almqvist i ett pressmeddelande.

Unga forskare ligger bakom tävlingen Svenska Juniorvattenpriset. Först ska en utställning hållas på Tekniska Museet i Stockholm 27-28 mars. Där ska hon visa upp sitt arbete:
– Det ska bli spännande! Det betyder mycket för mig att mitt gymnasiearbete bedömts som bra, fortsätter Hanna.

Bakgrunden till att hon valde att forska på vandrarmusslan var efter möte med Johan Lindell från Sigtuna Naturskola och Matz Norling från Sigtuna Naturskyddsförening. Det är ett område som handlar om miljön i närområdet, Sigtuna Naturskola har tidigare genomfört projekt med Havs- och vattenmyndigheten om hur vandrarmusslan rena mälaren.

centrum_helsida2020
brobygget_midgard_helsida
marina_helsida
spedition_sigtuna
speedy_helsida
brobygget_helsida_valsta
landsbygd_sigtuna_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
sommar_sigtuna2020
connys_helsida
studeravidare_helsida
centrum_sommar_out
nrh
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
kaa_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_natur_sommar_outsider
brobygget_midgard_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider