moderater_pan_sommar
Foto: märsta.nu

Handelskammaren: Nu har det vänt i Sigtuna kommun

Det har vänt bland länets kommuner, däribland Sigtuna som är på uppgång ekonomiskt.

I samband med pandemin lamslogs stora delar av Stockholms läns där verksamheter som påverkades av restriktioner kring folksamlingar och social distansering gick från 100 till 0 på bara några dagar. I den senaste Stockholmsbarometern från Stockholms handelskammare konstateras att det nu har vänt. Sigtuna hör till kategorin ”ej centrala områden” som visar en uppgång som är starkare än normalt, alltså till och med före pandemin.
– Man bör tolka det som ett tecken på att återhämtningen är extra-ordinärt stark snarare än att konjunkturen nått nya toppnivåer. Det är helt enkelt så att många företag börjat anställa igen och har vänt från negativ till positiv syn på framtida affärer. Det är givetvis i grunden mycket positivt, säger Stefan Westerberg, säger Stefan Westerberg, chefekonom på Stockholms Handelskammare.

SAS säkrar likvida medel

Näringsliv SAS säkrar 700 miljoner dollar från riskkapitalfonder som förvaltas av Apollo Global Management: - Vi är glada att ha säkrat detta finansieringsåtagande från investmentfirman Apollo Global Management efter en omfattande och konkurrensutsatt process, säger styrelseordförande Carsten Dilling.

helsida_sfs
connys_helsida
mp_helsida_april

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

defacto_helsida
kso_helsida
centrum_sommar2022_helsida
pantamera_avc_helsida

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Näringsliv Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Norwegian ökar kraftigt i juni

Näringsliv Norwegian rapporterar en ökning i antalet resenärer till nästan 2 miljoner: - Jag är mycket glad över att vi genomfört nästan 100 procent av de cirka 400-450 dagliga flygningarna vi hade planerat i juni, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

klart: Det blir strejk

Näringsliv SAS-piloterna och SAS har inte kommit överens och det blir därmed en strejk: - Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO på SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
mp_outsider2022
sfs_out
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
kso-duell_out
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
pantamera_out