centrum_jul_panorama
Foto: Genrebild/Stockholms stads Bostadsförmedling

Handel med hyreskontrakt kan ge fängelse

Handel med hyreskontrakt kan från och med idag 1:a oktober ge fängelse i två år.

defacto_jul_artikel

Handel med hyreskontrakt är ett utbrett problem i hela Stockholms län och märsta.nu har även rapporterat om problem då hyresgäster vräks efter att ha hyrt av andra. Mitt i Stockholm skriver nu att handel med hyreskontrakt kan ge fängelse i två år. Dessutom skärps regler för uthyrning i andra hand och de som betalt för mycket i höra kan få pengarna tillbaka från de senaste två åren istället för ett. Både den som köper och säljer kan straffas för handeln.

Den som även hyr ut sin lägenhet i andrahands får inte lägga på mer än 15 procent på hyran enligt Mitt i, förutsatt att den är möblerad. Man kan också lägga på faktiska kostnader. Om man hyr ut sin lägenhet allt för dyrt riskerar man uppsägning utan förvarning från hyresvärden.

valsta_tomte

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

julbord_helsida
centrum_jul_helsida
happyhomes_2019
tp_helsida
ica_oktober
trainingpartner_jobb_helsida
greeknighthelsida
sigtunavatten_standard
bildådet

Ordförande: Ingen förhöjd risk mot Vikingahallen

Nyheter Skånelaiter som varit oroliga efter händelsen i lördags då en bil körde in genom fasaden kan vara lugna: - Polisen betraktar det som en isolerad händelse och det finns ingen förhöjd risk på Vikingahallen, skriver ordföranden Magnus Larsson på Facebook.

trainingpartner_jobb_outsider
julbord
colorama_april2
julshow_outsider
nrh
valsta_tomte_outsider
tp_outsider
greeknight_outsider
connys