arlandagolf_pan_aug
Göran Hammarsjö blev 84 år gammalFoto: Privat/Facebook

Hammarsjö avliden

Förre socialdemokratiske kommunpolitikern Göran Hammarsjö har avlidit, det meddelar Socialdemokraterna.

marstakalaset_artikel

Göran Hammarsjö satt länge i Bygg- och trafiknämnden. Han avled i en ålder av 84 år, han lämnade sina politiska uppdrag för några år sedan. Hammarsjö medverkade till många stora byggprojekt i kommunen, bland annat Rosersberg, Steningehöjden och ute på Arlanda. Socialdemokraterna meddelar hans bortgång i ett inlägg på Facebook.
– Min bild är att Göran hade en väldigt nära och respektfull relation till de tjänstemän som han jobbade med under alla sina år i politiken. Han kunde vara en hård kravställare och de fick jobba hårt, minns förre kommunalrådet Anders Johansson som delat med sig av sitt minne av Hammarsjö.

Oppositionsrådet Olov Holst (M) låter göra följande uttalande:
– Jag har i kväll nåtts av den tråkiga nyheten att Göran Hammarsjö gått ur tiden. Även om vi ibland tyckte olika i sakfrågor hade jag alltid stor respekt för Görans kunskap och erfarenhet av kommunen och som politiker, inte minst inom stadsbyggnadsområdet. Göran var en politiker av den gamla skolan, det var raka besked och inget tjafsande som gällde. En inställning som vissa säkert kunde uppfatta som lite burdus men som jag hade lätt att acceptera. Vi är många även på den borgerliga sidan som kommer minnas Göran med ett leende och med stor respekt.

ica_valsta_choklad
marstakalas_helsida
happyhomes_2019

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

sommar_centrum

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

colorama_april2

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

defacto_helsida
sigtunavatten_standard

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

kontor_thaifong
arlanda_golf_juli

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider
connys
defacto_outsider
nrh
miljopris_outsider
colorama_april