centrum_panorama2020

Halverat resande med SL

Resandet med SL är nästan halverat jämfört med förra året.

Klart färre reser kollektivt, detta sedan Folkhälsomyndigehten uppmanat till att man ska undvika trängsel. SL har varit tydliga med att man inte ska åka i kollektivtrafiken om man inte måste utan välja andra färdmedel.

Siffror från SL visar att resandet de senaste veckorna är cirka 40 procent lägre än förra året rapporterar SVT Stockholm. Men oro finns att fler kommer att slappna av nu när både dödstal och antalet som läggs in på sjukhus för covid-19 minskar. SL har förstärkt med för avgångar och turer, man ska köra med allt man kan nu när skolstarten bara är några dagar bort.
– Vi upprepar vår uppmaning till våra resenärer att de måste hjälpa oss genom att inte åka om de inte måste, och om de måste åka försöka undvika rusningstid, säger Claes Keisu, pressansvarig på SL, enligt SVT Stockholm.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
boisigtuna
festspec_host2020_helsida
connys_helsida
2020_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider
festspec_host2020_outsider