moderaterna_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Hälsoskyddskontoret stängde pizzeria

En pizzeria i kommunen fick stänga i ett halvt dygn efter att miljöinspektörer i kommunen ansett att bristerna varit så allvarliga: - Pizzerian är öppen nu och de har vidtagit imponerande åtgärder för att komma tillrätta med bristerna, säger Tobias Johansson, Enhetschef på Livsmedelsenheten i Sigtuna kommun.

Det var under måndagen som Miljö-och hälsoskyddskontoret beslutade att stänga den populära pizzerian i kommunen efter att det varit så allvarliga brister i hygienen samt i mathanteringen. Personalen hade bland annat ingen plats att tvätta händerna i och det fanns inga rutiner för nedkylning samt uppvärmning av mat.

Enligt protokollet från Sigtuna kommun så gjordes ett oanmält besök på pizzerian efter ett anonymt klagomål om matförgiftning. Rutinerna för tillagning och varmhållning av kebab från kebabstock saknades. Det saknades också möjlighet att tvätta händer med rinnande varmt och kallt vatten i personaltoalett samt i kök. Vid kontrollen uppmättes temperatur på råa hamburgare till 15 grader och bearnaisesås till 11,3 grader. Den varmhållna kebaben höll en temperatur på 50 grader och vid stocken som stängts av var temperaturen 43 grader. Ismaskinen i pizzerian var smutsig samt att det fanns spår av mögel. Inspektörerna noterade allmänt bristande rengöring av ytor.

När märsta.nu når Tobias Johansson, enhetschef på Miljö- och hälsoskyddskontoret så säger han att stängningen varade i ca ett halvt dygn. Han konstaterar att pizzerian vidtagit ”imponerande åtgärder” för att komma tillrätta med bristerna.
– Det finns idag ingen risk att äta på stället, i så fall hade vi inte gett tillstånd för att öppna igen.

valet2022

Så många kandiderar till valet

Politik Efter rekordåret 2014 med 251 kandidater sjönk antalet under 2018 men nu till höstens Val är det en marginell uppgång med en kandidat.

2020_helsida
ewas_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Nyheter Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

marinan_helsida
mp_helsida_april

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

connys_helsida
defacto_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Nyheter Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
moderat_outsider
mp_outsider2022
marina_outsider
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider