moderaterna_panorama
Helana Gunnarsson arrangerar dansläger i sommarFoto: Insändarbild

Håller dansläger i sommar

Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Lägret vänder sig till barn mellan 6-13 år och arrangerar i Sigtuna Dansskolas lokaler i Rävsta eller i Rävsta naturreservat som ligger i närheten.
– Det blir även en hel del danslek, utflykter och bad i Mälaren.
På sjätte dagen bjuder vi in familjen till en dansuppvisning ute i naturen, säger Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Två flickor från Ukraina som dansat mycket i sitt hemland har också bjudits in till lägret.
– Mamman berättar att de saknar mycket att få dansa och det gläder oss att kunna erbjuda dem en plats. Vi bjuder dem på allt under veckan och vår förhoppning är att de ska lära känna nya vänner samt få en givande vecka i glädjens tecken, säger Helena.

Lägret hålls veckan efter skolavslutningen, men innan dess ska man arrangera två vårshower på Kulturums scen.
– Totalt 230 elever delas upp på 2 sprakande dansshower för familj och vänner under kommande helg.
Det är oerhört lyxigt och glädjande för oss och våra elever att återigen få ha dansuppvisningar på samma sätt som innan pandemin slog till säger Helena Gunnarsson som driver dansskolan.

defacto_helsida
connys_helsida
ewas_helsida
marinan_helsida
2020_helsida
mp_helsida_april

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

centrum_sommar2022_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

liber_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
nrh
mp_outsider2022
connys
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
swedol_outsider
moderat_outsider