defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskandar

Hallar öppnas upp på måndag

Samtliga kommunala inomhushallar kommer att öppna upp måndag igen för föreningsledd träning.

centrum_artikel
Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS) har fattat ett ordförandebeslut om att öppna upp inomhushallar igen, dock håller simhallen fortsatt stängt och tränings- och simkort har pausats.
Beslutet innebär att hallar öppnas för skolor och organiserad föreningsledd verksamhet i mindre grupper. Omklädningsrum kommer dock att hållas fortsatt stängda.
Utomhusanläggningar kommer att hålla öppet för skolor, spontanidrott och organiserad föreningsledd träning i mindre grupp. Vad som definieras som mindre grupp är ännu inte klart.
– De som nyttjar kommunens idrottsanläggningar måste kunna säkerställa så att den nya pandemilagen kan efterföljas. Därmed är det beroende på lokalens yta och utformning hur många deltagare som kan vara på plats samtidigt. Exakta detaljer håller på att arbetas fram i detta nu och vi kommer att ha kontakt med alla föreningar för att informera mer kring innebörd osv, skriver kommunens presschef Anna Jernberg Carlsson i ett mail till märsta.nu
happyhomes_sommar2020

Clara till topplag i SHE

Handboll Skånelas Clara Pettersson Bergsten är klar för SHE-tvåan Skuru: - Vi är både stolta och glada för Claras skull och önskar henne stort lycka till och tackar för dina insatser i den röda tröjan, skriver Skånela på sin hemsida.

meko_helsida
hockeyettan

Wings på säkrare mark

Ishockey Wings vann på fredagskvällen mot Segeltorp med 5-3: - Vi krigade i sista perioden, säger lagledare Peter Mattsson till märsta.nu

centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida

Klart: Karlsson stannar

Handboll Jimmy Karlsson kvarstår i Skånela IF: - Jag trivs jättebra i klubben och med killarna i laget så jag ser fram emot två säsonger till, säger Karlsson i ett uttalande.

2020_helsida
ridskola2020_helsida
coronapandemin

Äldre ungdomar får idrotta igen

Sport Ungdomar födda 2002 eller tidigare får nu träna igen efter nya rekommendationer från FHM.

Malin till landslaget

Fotboll Förre märstabon Malin Broberg har tagits ut till landslaget i Futsal: - Det är en ära att bli kallad till landslaget, säger Malin till märsta.nu

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out