moderaterna_panorama
Foto: Genrebild/Daniel Iskandar

Hallar öppnas upp på måndag

Samtliga kommunala inomhushallar kommer att öppna upp måndag igen för föreningsledd träning.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Lars Björling (SfS) har fattat ett ordförandebeslut om att öppna upp inomhushallar igen, dock håller simhallen fortsatt stängt och tränings- och simkort har pausats.
Beslutet innebär att hallar öppnas för skolor och organiserad föreningsledd verksamhet i mindre grupper. Omklädningsrum kommer dock att hållas fortsatt stängda.
Utomhusanläggningar kommer att hålla öppet för skolor, spontanidrott och organiserad föreningsledd träning i mindre grupp. Vad som definieras som mindre grupp är ännu inte klart.
– De som nyttjar kommunens idrottsanläggningar måste kunna säkerställa så att den nya pandemilagen kan efterföljas. Därmed är det beroende på lokalens yta och utformning hur många deltagare som kan vara på plats samtidigt. Exakta detaljer håller på att arbetas fram i detta nu och vi kommer att ha kontakt med alla föreningar för att informera mer kring innebörd osv, skriver kommunens presschef Anna Jernberg Carlsson i ett mail till märsta.nu
centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april
2020_helsida
marinan_helsida
helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Fotboll Märsta IK vann och befäster andraplatsen i tabellen. Här hittar du resultat och målskyttar från den gångna helgens matcher.

liber_helsida
defacto_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Innebandy Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

Sju medaljer på NM

kampsport Nordiska mästerskapen i Borlänge avgjordes under lördagen och Kim Taekwondos sju deltagare kom hem med varsin medalj.

ukrainakriget

Startar upp idrott för flyktingbarnen

Sport Skånela IF och Märsta IK har startat upp ett projekt med idrott för ukrainska flyktingbarn: - Genom denna aktivitet kan vi kanske ge dem en möjlighet att glömma deras, just nu, sorgliga vardag. Vi möjliggör ett s.k ”andningshål” där de endast ska ha fokus på att ha roligt och vara barn, säger Skånelas herrtränare Jimmy Karlsson som är engagerad i aktiviteten.

helgens matcher

Derbydags på Nationaldagen

Fotboll På torsdagskvällen inleddes helgens matcher med två av bygdens lag i spel. På Nationaldagen summeras helgen med ett derby i Division 4.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
ewas_outsider
moderat_outsider
swedol_outsider
connys