moderaterna_panorama
Foto: Pressbild/IF

Halkbekämpning kan dröja 24 timmar

Det har varit halt det senaste dygnet och många har undrat över hur halkbekämpningen prioriteras.

Sigtuna kommun sköter halkbekämpning på sina vägar inne i kommunen, de stora vägarna som väg 263, 255, 273, 859 och E4 snö- och halkbekämpas av Trafikverket.

SMHI varnade på för halka på tisdagen på grund av regn, snö och därefter fallande temperaturer. Läget var stundtals besvärligt och kommunen var tvungna att prioritera vad som skulle halkbekämpas.

Prioritering är bussgator, huvudgator samt gång och cykelvägar, dessa ska vara snöröjda inom sex timmar och halkbekämpade efter plogning fyra timmar senare. Övriga gator och gång- och cykelvägar ska vara snöröjda på 24 timmar och halkbekämpade tio timmar efter plogning. Sigtuna kommuns ansvar är vägar och gator inom tätorterna Rosersberg, Märsta och Sigtuna.

Här kan du läsa mer om snöröjning samt halkbekämpning.

marinan_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

ewas_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
moderat_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
marina_outsider