aftenbil_helsida
Foto: Pressbild/IF

Halkbekämpning kan dröja 24 timmar

Det har varit halt det senaste dygnet och många har undrat över hur halkbekämpningen prioriteras.

centrum_artikel

Sigtuna kommun sköter halkbekämpning på sina vägar inne i kommunen, de stora vägarna som väg 263, 255, 273, 859 och E4 snö- och halkbekämpas av Trafikverket.

SMHI varnade på för halka på tisdagen på grund av regn, snö och därefter fallande temperaturer. Läget var stundtals besvärligt och kommunen var tvungna att prioritera vad som skulle halkbekämpas.

Prioritering är bussgator, huvudgator samt gång och cykelvägar, dessa ska vara snöröjda inom sex timmar och halkbekämpade efter plogning fyra timmar senare. Övriga gator och gång- och cykelvägar ska vara snöröjda på 24 timmar och halkbekämpade tio timmar efter plogning. Sigtuna kommuns ansvar är vägar och gator inom tätorterna Rosersberg, Märsta och Sigtuna.

Här kan du läsa mer om snöröjning samt halkbekämpning.

busshållsplatsmordet

Polischefen om domen: Dubbel sorg

Nyheter Polischefen Christoffer Boman kommenterar måndagens dom mot 23-åringen: – Det är en dubbel sorg att samhället ska behöva tilldela en ung person ett livstidsstraff och att en ung man förlorat livet, säger han i ett uttalande.

2020_helsida

All post till kommunen blir digital

Nyheter Oavsett om du skriver brev eller inte så kommer all post till kommunen att digitaliseras: - Att digitalisera vår posthantering möjliggör en snabb och effektiv hantering av den inkommande posten till kommunen, säger Åsa Otterbjörk, IT och Digitaliseringschef, Sigtuna kommun.

brobygget_night
rentawreck_helsida
happyhomes_sommar2020

Hyresgästföreningen larmar: Vill se fler hyresrätter

Politik Hyresgästföreningen kritiserar Kommunledningens ägardirektiv för SigtunaHem: - Det går inte att blunda för det faktum att många behöver och vill ha en hyresrätt, alla tusentals som står i kö visar tydligt det, uppger Hyresgästföreningen i Sigtuna via ordförande Hans Törnqvist.

brobygget_day
vardcentral_helsida
coronapandemin

Testcenter öppnas på Arlanda

Notiser Ett testcenter för covid-19 öppnas på Arlanda på måndag: - Det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag. Testerna är viktiga inför återstarten av resandet, särskilt nu innan det digitala hälsopasset lanseras, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

connys_helsida
ungsatsning
centrum_helsida2020
budget2022

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats

Politik Budgeten för 2022 klubbades under torsdagen och innebär bland annat att skatten lämnas oförändrad.

mp-helsida

Nu avråds eldning

Notiser Med anledning av den kommande värmeböljan har Räddningsregion Mitt som omfattar Sigtuna kommun uppmanat boende att inte elda.

liber_sommar_helsida

Flex vuxna studerar gymnasiekurser

Nyheter Under våren studerade nästan 4000 kursdeltagare inom den kommunala vuxenutbildningen vilket är en ökning med drygt 70 procent jämfört med för ett år sedan enligt Sigtuna kommun.

speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ungsatsning-outsider
connys
nrh
brobygget_day_out
aftenbil_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
rentawreck_outsider
brobygget_night_out
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider