januari
Foto: Pressbild/IF

Halkbekämpning kan dröja 24 timmar

Det har varit halt det senaste dygnet och många har undrat över hur halkbekämpningen prioriteras.

centrum_artikel

Sigtuna kommun sköter halkbekämpning på sina vägar inne i kommunen, de stora vägarna som väg 263, 255, 273, 859 och E4 snö- och halkbekämpas av Trafikverket.

SMHI varnade på för halka på tisdagen på grund av regn, snö och därefter fallande temperaturer. Läget var stundtals besvärligt och kommunen var tvungna att prioritera vad som skulle halkbekämpas.

Prioritering är bussgator, huvudgator samt gång och cykelvägar, dessa ska vara snöröjda inom sex timmar och halkbekämpade efter plogning fyra timmar senare. Övriga gator och gång- och cykelvägar ska vara snöröjda på 24 timmar och halkbekämpade tio timmar efter plogning. Sigtuna kommuns ansvar är vägar och gator inom tätorterna Rosersberg, Märsta och Sigtuna.

Här kan du läsa mer om snöröjning samt halkbekämpning.

ridskola2020_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
speedy_vinter_helsida
prima_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

happyhomes_sommar2020
januari_helsida
2020_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

meko_helsida

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
nrh
moderat_outsider_jan
meko_outsider
prima_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider