defacto_pan2020
Foto: Pressbild/IF

Halkan orsakar många skador

Sjukvården i länet har fullt upp med att hantera halkolyckor: - Skadar man sig är det viktigt att komma rätt i vården. Börja med att ringa 1177 som ger råd om var den bästa och närmaste vården för skadan finns, säger Patrik Söderberg, chefläkare vid Region Stockholm, i ett pressmeddelande.

centrum_artikel

Omkring 200 halkrelaterade olyckor om dagen inträffar varje dag i länet, fler kvinnor än män kommer in till sjukvården enligt ett pressmeddelande från Region Stockholm.
– Det behöver inte betyda att fler kvinnor halkar, utan kan bero på andra faktorer, bland annat en ökad förekomst av benskörhet hos kvinnor, förklarar chefsläkare Patrik Söderberg.

Sjukvården rekommenderar besök först på närakuterna där det finns röntgenmöjlighet. Var tredje person som kom in förra året hade skadat, under eller överarmen på olika sätt, skador på fot och fotled är också vanligt, likaså krosskador på knä, armbågar och höfter samt hjärnskakningar.
– Det finns röntgen vid länets nio närakuter som oftast är närmare och kan ge snabbare vård, säger Patrik Söderberg, chefläkare vid Region Stockholm.

Region Stockholms tips för att undvika halka
– Använd broddar
– Ta det lugnt – spring inte till bussen
– Ha mobilen i fickan och ögonen på vägen
– Se upp för isfläckar
– Gå som en pingvin – ta korta steg, sätt ned hela fötterna och behåll tyngdpunkten rakt ned
– Undvik att gå ut i tofflorna för att hämta tidningen

happyhomes_sommar2020

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

centrum_helsida2020
2020_helsida
defacto_helsida
ridskola2020_helsida
connys_helsida
meko_helsida
speedy_vinter_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
connys
meko_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider