moderat_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Hälften av de avlidna bodde på särskilt boende

Under dagen rapporterade märsta.nu att 31 personer avlidit på grund av coronaviruset, nu visar det sig att drygt hälften av dessa har bott på ett särskilt boende i kommunen.

centrum_artikel

31 personer har avlidit på grund av coronaviruset i kommunen. Så många som hälften av dessa kan vara personer som bott på ett av kommunens särskilda boenden. Med särskilt boende räknas äldreboende, demensboende, korttidsboende med mera. De fyra boendena är Ymer, Ärlinghem, Hemskogen och Arhem. Enligt den senaste siffran från kommunen har 16 personer avlidit fram till i morse.

Besöksförbud råder sedan flera veckor tillbaka på boenden i kommunen. Sigtuna kommun skriver dock på sin hemsida att man inte ser en stor smittspridning i dagsläget och att personer tillfrisknar från viruset. Personal har även god tillgång till skyddsutrustning.
– För att minska smittspridningen i vår verksamhet samverkan vi med myndigheter, Region Stockholm och läkarorganisationen. Det innebär ett aktivt arbete där vi kontinuerligt utvärderar insatser och ställer om vårt arbetssätt efter behov och nya rekommendationer, står det på hemsidan.

Så jobbar kommunen i äldreomsorgen

sigtunahem_sokbostad
helsida_sommarlov
centrum_helsida2020
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

2020_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020

Hyresgäster störs av renoveringar

Bostad Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

studeravidare_helsida
brobygget_midgard_helsida
brobygget_helsida_valsta
nrh
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_outsider_valsta
brobygget_midgard_outsider
sigtuna_vatten_outsider
outsider_sommarlov
swedol_outsider