helsida_var2021
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Hälften av de avlidna bodde på särskilt boende

Under dagen rapporterade märsta.nu att 31 personer avlidit på grund av coronaviruset, nu visar det sig att drygt hälften av dessa har bott på ett särskilt boende i kommunen.

centrum_artikel

31 personer har avlidit på grund av coronaviruset i kommunen. Så många som hälften av dessa kan vara personer som bott på ett av kommunens särskilda boenden. Med särskilt boende räknas äldreboende, demensboende, korttidsboende med mera. De fyra boendena är Ymer, Ärlinghem, Hemskogen och Arhem. Enligt den senaste siffran från kommunen har 16 personer avlidit fram till i morse.

Besöksförbud råder sedan flera veckor tillbaka på boenden i kommunen. Sigtuna kommun skriver dock på sin hemsida att man inte ser en stor smittspridning i dagsläget och att personer tillfrisknar från viruset. Personal har även god tillgång till skyddsutrustning.
– För att minska smittspridningen i vår verksamhet samverkan vi med myndigheter, Region Stockholm och läkarorganisationen. Det innebär ett aktivt arbete där vi kontinuerligt utvärderar insatser och ställer om vårt arbetssätt efter behov och nya rekommendationer, står det på hemsidan.

Så jobbar kommunen i äldreomsorgen

centrum_helsida2020
vardcentral_helsida
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
rentawreck_helsida
coronapandemin

20 000 vaccinationer om dagen

Nyheter Vaccineringen i Region Stockholm går nu i allt snabbare takt: - Vaccinationerna sker nu i allt högre takt. Omkring 20 000 doser vaccin används varje dag, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

connys_helsida
dackskiftarna_helsida
happyhomes_sommar2020
mp-helsida
sigtunastad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

aftenbil_outsider
heat-out
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
mp-outsider
connys
sigtunastad_outsider
rentawreck_outsider
speedy_vinter2020_outsider
dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
nrh