budget_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Hälften av de avlidna bodde på särskilt boende

Under dagen rapporterade märsta.nu att 31 personer avlidit på grund av coronaviruset, nu visar det sig att drygt hälften av dessa har bott på ett särskilt boende i kommunen.

fraga_liberalerna

31 personer har avlidit på grund av coronaviruset i kommunen. Så många som hälften av dessa kan vara personer som bott på ett av kommunens särskilda boenden. Med särskilt boende räknas äldreboende, demensboende, korttidsboende med mera. De fyra boendena är Ymer, Ärlinghem, Hemskogen och Arhem. Enligt den senaste siffran från kommunen har 16 personer avlidit fram till i morse.

Besöksförbud råder sedan flera veckor tillbaka på boenden i kommunen. Sigtuna kommun skriver dock på sin hemsida att man inte ser en stor smittspridning i dagsläget och att personer tillfrisknar från viruset. Personal har även god tillgång till skyddsutrustning.
– För att minska smittspridningen i vår verksamhet samverkan vi med myndigheter, Region Stockholm och läkarorganisationen. Det innebär ett aktivt arbete där vi kontinuerligt utvärderar insatser och ställer om vårt arbetssätt efter behov och nya rekommendationer, står det på hemsidan.

Så jobbar kommunen i äldreomsorgen

connys_helsida

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

meko_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
manskold_helsida
helsida
centrum_helsida2020
kkdk_helsida
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
nrh
kkdk_outsider
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
budget_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
outsider
manskold_outsider