moderater_pan_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Hälften av de avlidna bodde på särskilt boende

Under dagen rapporterade märsta.nu att 31 personer avlidit på grund av coronaviruset, nu visar det sig att drygt hälften av dessa har bott på ett särskilt boende i kommunen.

centrum_artikel

31 personer har avlidit på grund av coronaviruset i kommunen. Så många som hälften av dessa kan vara personer som bott på ett av kommunens särskilda boenden. Med särskilt boende räknas äldreboende, demensboende, korttidsboende med mera. De fyra boendena är Ymer, Ärlinghem, Hemskogen och Arhem. Enligt den senaste siffran från kommunen har 16 personer avlidit fram till i morse.

Besöksförbud råder sedan flera veckor tillbaka på boenden i kommunen. Sigtuna kommun skriver dock på sin hemsida att man inte ser en stor smittspridning i dagsläget och att personer tillfrisknar från viruset. Personal har även god tillgång till skyddsutrustning.
– För att minska smittspridningen i vår verksamhet samverkan vi med myndigheter, Region Stockholm och läkarorganisationen. Det innebär ett aktivt arbete där vi kontinuerligt utvärderar insatser och ställer om vårt arbetssätt efter behov och nya rekommendationer, står det på hemsidan.

Så jobbar kommunen i äldreomsorgen

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

helsida_var2021
julmarknad_helsida
defacto_helsida
flygskola_helsida
2020_helsida
jul2021

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

oppethus_helsida
mp_host_helsida
dack-helsida
koppar_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

koppar_outsider
dack-outsider
jul_outsider
swedol_outsider
mp-outsider
nrh
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
connys
julmarknad_outsider
oppethus_outsider
flygskolan_outsider
sigtuna_vatten_outsider