centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Hälften av de avlidna bodde på särskilt boende

Under dagen rapporterade märsta.nu att 31 personer avlidit på grund av coronaviruset, nu visar det sig att drygt hälften av dessa har bott på ett särskilt boende i kommunen.

centrum_artikel

31 personer har avlidit på grund av coronaviruset i kommunen. Så många som hälften av dessa kan vara personer som bott på ett av kommunens särskilda boenden. Med särskilt boende räknas äldreboende, demensboende, korttidsboende med mera. De fyra boendena är Ymer, Ärlinghem, Hemskogen och Arhem. Enligt den senaste siffran från kommunen har 16 personer avlidit fram till i morse.

Besöksförbud råder sedan flera veckor tillbaka på boenden i kommunen. Sigtuna kommun skriver dock på sin hemsida att man inte ser en stor smittspridning i dagsläget och att personer tillfrisknar från viruset. Personal har även god tillgång till skyddsutrustning.
– För att minska smittspridningen i vår verksamhet samverkan vi med myndigheter, Region Stockholm och läkarorganisationen. Det innebär ett aktivt arbete där vi kontinuerligt utvärderar insatser och ställer om vårt arbetssätt efter behov och nya rekommendationer, står det på hemsidan.

Så jobbar kommunen i äldreomsorgen

marina_helsida
happy_homes_mars
speedy_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

studenten2020_helsida
valvet_helsida
studeravidare_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

kcbygg_helsida
stottasigtuna_helsida
sommarlov_helsida

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

swedol_outsider
marina_outsider
speedy_outsider
nrh
studenten2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
kcbygg_outsider
valvet_outsider
ridskola_2020_outsider
sommarlov_outsider
stottasigtuna_outsider