center_pan21
Foto: Region Örebro län

Hälften av 16-17-åringarna har tagit vaccin

Vaccineringsandelen ökar en liten aning för vecka 37 jämfört med vecka 36 och hälften av 16-17-åringarna har nu tagit en vaccindos.

centrum_artikel

FHM:s siffror över vaccineringen i kommunen visar att drygt 50 procent av 16-17 åringarna samt 18-29-åringarna tagit första dosen vaccin. Vaccineringsgrader totalt sett ökar en aning i kommunen till 73 procent, men som märsta.nu rapporterade under torsdagen så är det stora lokala skillnader. I jämförelse med andra länskommuner ligger Sigtuna nästan i botten när det gäller vaccineringsgrad. Bara Södertälje och Botkyrka har lägre.

Ålderskategorier över 70 år i kommunen har vaccineringsgrad med över 90 procent med två doser, dock har bara 83 procent av 90-plussare tagit två doser.

centrum_helsida2020

Askerson kritiseras för brev till migrationsministern

Politik Socialdemokraterna riktar ny kritik mot Mattias Askerson (M), denna gång för att han skickat brev till migrationsminister Morgan Johansson.

helsida_var2021
defacto_helsida

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

bostad_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
mp_host_helsida
dack-helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

connys_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
nrh
sigtuna_vatten_outsider
bostad_outsider
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
dack-outsider
swedol_outsider