stationshusen
Kommunledningen första pressträff i oktober 2014 med MP, L och S
Elwood Overholt med Annika Hirvonen och Pierre Cengiz-EdstrandFoto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

”Hade inget mandat att bryta avtalet”

Under kvällen har märsta.nu varit i kontakt med Karolina Windefalk. Enligt henne rör det sig inte om att hon tillsammans med Naglitch och Overholt avser ta över föreningen: - Vi vill att det ska gå rätt till, säger Windefalk.

centrum_artikel

Karolina Windefalk medger att hon inte deltog på årsmötet på grund av utlandsresa. Det som distriktsstyrelsen i Stockholm gjort är att beslutet om att upphäva samarbetet med S och L upphävs. Man anser att Pierre Cengiz-Edstrand ska följa överenskommelsen:
– Fakta är att distriktsstyrelsen har tagit ifrån MP Sigtunas styrelse rätten att fatta några ytterligare beslut som direkt eller indirekt rör koalitionssamarbetet mellan MP, S och L förrän partistyrelsen beslutat i uteslutningsärendet mot Pierre Cengiz Edstrand, skriver Henrik Naglitch under eftermiddagen.

Sabir Sadiq, kanslichef på Miljöpartiet i Stockholms län, menar att det inte rör sig om ett övertagande av lokalavdelningen:
– Vi har enbart tydliggjort det som inte varit stadgeenligt hanterat. Då det väckts ett uteslutningsärende och delar har styrelsen är en part i ärendet har det beslutats att koalitionssamarbetet först ska hanteras i lokalavdelningen efter att partistyrelsen beslutat i uteslutningsfrågan.

Enligt Sadiq har Pierre Cengiz-Edstrand inte haft mandat från något medlemsmöte att bryta samarbetet med S och L. Därför kan det inte heller bedömas som giltigt.
– Styrelsen har inte heller mandat att fatta politiska beslut enbart medlemsmöte har detta mandat. Därav konstateras det att koalitionssamarbetet gäller. Det är sedan upp givetvis upp till er medlemmar om vilket samarbete ni finner lämpligast. Det behöver dock fattas beslut enligt er föreningen stadgar, fortsätter Sadiq.

coronakrisen

Nio av tio resenärer nu borta

Nyheter Nio av tio resenärer på Arlanda har försvunnit under ett år med pandemin: - Den svagare utvecklingen för flygresandet i inledningen av året består under februari, då resenärsminskningen ligger kvar på cirka 90 procent, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

connys_helsida
defacto_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
meko_helsida
centrum_helsida2020
mordet i rävsta

Tredje mordet på ett halvår

Nyheter Lokalpolisområdeschef Christoffer Bohman kommenterade på måndagskvällen det tredje mordet i kommunen inom loppet av ett halvår: - Jag har full förståelse för att händelserna i natt och under den senaste tiden skakar om samhället, sa han till SVT Stockholm.

branden på SSHL

Sista delarna av aulan rivs

Nyheter Under eftermiddagen pågick eftersläckning och rivning av aulan i SSHL: - Vi är många som sörjer den vackra byggnaden, som varit en symbol och viktig samlingslokal för skolan i alla år. Tack för allt stöd som har flödat in under dagen, skriver SSHL i ett uttalande.

kaosnatten!

Oklart samband mellan mord och brand

Nyheter Polisen uppger att den som hotade SSHL förra veckan inte är misstänkt för branden då denne sitter frihetsberövad. Men man vill gärna ha in tips om både mordet och branden som inträffade under natten till måndag.

swedol_outsider
centrum_sommar_out
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
connys