moderaterna_sep2020
Kommunledningen första pressträff i oktober 2014 med MP, L och S
Elwood Overholt med Annika Hirvonen och Pierre Cengiz-EdstrandFoto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

”Hade inget mandat att bryta avtalet”

Under kvällen har märsta.nu varit i kontakt med Karolina Windefalk. Enligt henne rör det sig inte om att hon tillsammans med Naglitch och Overholt avser ta över föreningen: - Vi vill att det ska gå rätt till, säger Windefalk.

Karolina Windefalk medger att hon inte deltog på årsmötet på grund av utlandsresa. Det som distriktsstyrelsen i Stockholm gjort är att beslutet om att upphäva samarbetet med S och L upphävs. Man anser att Pierre Cengiz-Edstrand ska följa överenskommelsen:
– Fakta är att distriktsstyrelsen har tagit ifrån MP Sigtunas styrelse rätten att fatta några ytterligare beslut som direkt eller indirekt rör koalitionssamarbetet mellan MP, S och L förrän partistyrelsen beslutat i uteslutningsärendet mot Pierre Cengiz Edstrand, skriver Henrik Naglitch under eftermiddagen.

Sabir Sadiq, kanslichef på Miljöpartiet i Stockholms län, menar att det inte rör sig om ett övertagande av lokalavdelningen:
– Vi har enbart tydliggjort det som inte varit stadgeenligt hanterat. Då det väckts ett uteslutningsärende och delar har styrelsen är en part i ärendet har det beslutats att koalitionssamarbetet först ska hanteras i lokalavdelningen efter att partistyrelsen beslutat i uteslutningsfrågan.

Enligt Sadiq har Pierre Cengiz-Edstrand inte haft mandat från något medlemsmöte att bryta samarbetet med S och L. Därför kan det inte heller bedömas som giltigt.
– Styrelsen har inte heller mandat att fatta politiska beslut enbart medlemsmöte har detta mandat. Därav konstateras det att koalitionssamarbetet gäller. Det är sedan upp givetvis upp till er medlemmar om vilket samarbete ni finner lämpligast. Det behöver dock fattas beslut enligt er föreningen stadgar, fortsätter Sadiq.

centrum_helsida2020
2020_helsida
defacto_helsida
corner_helsida

Bergkvara buss tar över skolskjutsarna

Nyheter Ellenius Buss tappar avtalet för skolskjutsar i kommunen till Bergkvara buss: - Kommunen har säkerställt att Bergkvara kan leverera tjänsten, säger Kimmo Stenroos, upphandlingschef i kommunen.

boisigtuna
helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
festspec_host2020_helsida
festspec_host2020_outsider
corner_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider