event_panorama
Gyttring från Enköping besöker SkepptunaFoto: Pressbild

Gyttring besöker Skepptuna

Svensk, keltiska och amerikanska folkmusikerbandet Gyttring kommer till Skepptuna.

Gyttring som spelar svensk, keltiskt och amerikansk folkmusik besöker Skepptuna bygdegård i juli. Man skulle ge sig ut på en landsomfattande turné vintras men den fick ställas in på grund av coronarestriktionerna. Skepptuna Bygdegård är en handfull av de bygdegårdar man ska besöka.

Gyttring är en folkmusiktrio som kommer från Enköping. De har djupdykt inom folkmusikens olika grenar och blandar alltså mellan svenskt, keltiskt och amerikanskt. 2019 släpptes debutalbumet Stay Awhile och 2020 P:n The Christmas Session. Spelningen sker 10:e juli och bokas via Tickster.

helsida_sfs

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

mp_helsida_april
defacto_helsida

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

social_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
ewas_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
event_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
pantamera_out
ewas_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
sfs_out
outsider_social
mp_outsider2022