aftenbil_helsida
Statsminister Stefan LöfvenFoto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Gymnasieskolor rekommenderas stänga

Regeringen rekommenderar att gymnasieskolor i landet stängs.

centrum_artikel

I samband med en pressträff på förmiddagen meddelade regeringen att man rekommenderar att gymnasieskolor stängs. Det finns tre gymnasieskolor i kommunen; Arlandagymnasiet, Sigtuna Humanistiska och Märsta Praktiska. Det är i skrivande stund oklart huruvida dessa kommer att stängas.

Statsminister Stefan Löfven sa även i samband med träffen att man förbereder en totalstängning av skolor och förskolor. Undervisningen för gymnasielever kommer att bedrivas på distans, alltså via exempelvis onlineuppgifter.

När det gäller Arlandagymnasiet har skolan på sin hemsida skrivit att man ser över situationen utifrån regeringens besked om att bedriva distansutbildning från 18 mars.

Artikeln uppdateras

speedy_vinter_helsida
rentawreck_helsida
busshållsplatsmordet

Polischefen om domen: Dubbel sorg

Nyheter Polischefen Christoffer Boman kommenterar måndagens dom mot 23-åringen: – Det är en dubbel sorg att samhället ska behöva tilldela en ung person ett livstidsstraff och att en ung man förlorat livet, säger han i ett uttalande.

brobygget_day

All post till kommunen blir digital

Nyheter Oavsett om du skriver brev eller inte så kommer all post till kommunen att digitaliseras: - Att digitalisera vår posthantering möjliggör en snabb och effektiv hantering av den inkommande posten till kommunen, säger Åsa Otterbjörk, IT och Digitaliseringschef, Sigtuna kommun.

happyhomes_sommar2020
ungsatsning
defacto_helsida

Hyresgästföreningen larmar: Vill se fler hyresrätter

Politik Hyresgästföreningen kritiserar Kommunledningens ägardirektiv för SigtunaHem: - Det går inte att blunda för det faktum att många behöver och vill ha en hyresrätt, alla tusentals som står i kö visar tydligt det, uppger Hyresgästföreningen i Sigtuna via ordförande Hans Törnqvist.

brobygget_night
coronapandemin

Testcenter öppnas på Arlanda

Notiser Ett testcenter för covid-19 öppnas på Arlanda på måndag: - Det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag. Testerna är viktiga inför återstarten av resandet, särskilt nu innan det digitala hälsopasset lanseras, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

centrum_helsida2020
mp-helsida
connys_helsida
budget2022

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats

Politik Budgeten för 2022 klubbades under torsdagen och innebär bland annat att skatten lämnas oförändrad.

liber_sommar_helsida
vardcentral_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
rentawreck_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
aftenbil_outsider
brobygget_day_out
swedol_outsider
nrh
ungsatsning-outsider
speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_night_out