bostadsformedling
10 år efter avslutad skolgång på SSHL var snittlönen drygt 38 000 kronor.
30 500 kronor tjänade man efter examen på ArlandagymnasietFoto: Pressbild/Sigtuna kommun

Gymnasieskolan som leder till högsta lönen

Branschorganisationen Svenskt Näringsliv lanserar inför gymnasievalet en sajt med fakta om alla skolor i både kommunen, länet och landet.

centrum_artikel

I Stockholms län ska 26 000 niondeklassare välja gymnasium till under våren. För att ”underlätta” valet lanserar branschorganisationen Svenskt Näringsliv en sajt med fakta om alla gymnasieskolor. Där framgår hur många som bland annat gick ut skolan och hur många som tog examen. Samtliga gymnasieskolor i kommunen är med, SSHL, Märsta Praktiska, Arlandagymnasiet och Sveriges Ridgymnasium.

Enligt Svenskt Näringsliv är det stora skillnader i arbetslöshet beroende på vilket program man läst. Det är inte alla program som leder till jobb, poängterar Svenskt Näringsliv. På sidan finns även info om andel som varit arbetslösa, andel som har jobb och vad de tjänar idag.

Högst lön efter studier på Arlandagymnasiet har man om man gått Teknikprogrammet där snittlönen var nästan 30500 kronor i månaden (10 år efter examen), lägsta lönen fanns inom Hotell- och restaurang. Snittlönen efter studier på Josefinaskolan var 15 000 kronor (5 år efter examen). Högsta lönen på SSHL hade elever som gått Naturvetenskap, 38 400 kronor (10 år efter examen).

happyhomes_sommar2020
speedy_helsida
sommar_sigtuna2020
brobygget_midgard_helsida
connys_helsida
brobygget_helsida_valsta
centrum_helsida2020
landsbygd_sigtuna_helsida
2020_helsida
spedition_sigtuna
studeravidare_helsida
defacto_helsida
studeravidare_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
kaa_outsider
nrh
brobygget_midgard_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
speedy_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_outsider_valsta
ridskola_2020_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
sigtuna_vatten_outsider