moderaterna_riksdag
Arlandagymnasiet i MärstaFoto: Sigtuna kommun

Gymnasier uppmanas till flexibel skolstart

Länsstyrelsen uppmanar gymnasieskolor att börja med flexibel skolstart i höst.

centrum_artikel

Höstterminen är bara några veckor bort för gymnasieelever i hela länet. Men om det blir som vanligt att alla elever i princip börjar samtidigt finns risk för att smittspridningen av covid-19 tar fart igen. Därför uppmanar Länsstyrelsen gymnasieskolorna att se över sina starttider på morgnarna så att det inte blir så mycket trängsel inom kollektivtrafiken rapporterar SVT Stockholm.

Det kommer dock vara upp till de enskilda skolorna att bestämma vad de vill göra, bland annat kan man uppmana elever att cykla eller gå till skolan. Med att sprida ut skoltiden blir det även färre som reser samtidigt vilket avgör hur trångt det blir på bussar och tåg.
– Det vi har sagt är att kommunerna får göra det här efter sina förutsättningar. Vi förstår att det är kort om tid, men ingen har motsatt sig, säger Filip Strandberg, handläggare på Länsstyrelsen till SVT Stockholm.

mp_host_helsida
julmarknad_helsida
dack-helsida
defacto_helsida
connys_helsida
oppethus_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

flygskola_helsida
helsida_var2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

mp-outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
nrh
connys
julmarknad_outsider
swedol_outsider
oppethus_outsider
sigtuna_vatten_outsider
flygskolan_outsider
dack-outsider